Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Немає аналогів у Європі: у Львові відбудеться унікальний проєкт за участю незрячих

У понеділок, 14 жовтня, на сцені Національного академічного театру імені Марії Заньковецької відбудеться унікальний інклюзивний благодійний проєкт, який не має аналогів у Європі. Про це повідомляє ЛМР.

На одній сцені з благодійною метою виступатимуть професійні співаки та незрячі солісти – діти та дорослі зі всієї України.

«Інклюзивний благодійний концертний проєкт за участю незрячих дітей і дорослих у супроводі оркестру Національного театру ім. Марії Заньковецької та ВФ “Піккардійська терція”, переможців талант-шоу “Голос країни” Зіновія Карача і Сергія Лазановського, народної артистки України Лесі Горової. Живий звук, експресія, драйв та незабутні емоції гарантовані.

Цей концерт зламає стереотипи і відкриє глядачеві зовсім інший світ – щирий, закоханий, натхненний, добрий, чесний, відвертий, надихаючий», – каже Оксана Потимко, засновниця і продюсерка проєкту.

У програмі – мелодії Володимира Івасюка, Ігоря Білозіра, Богдана Весоловського, Мирослава Скорика, Кузьми Скрябіна, Святослава Вакарчука, Степана Гумініловича, Ярослава Барнича, Володимира Якимця, Ярослава Нудика – львівське ретро та сучасні мелодії львівських виконавців.

Ведучі – народна артистка України Леся Бонковська та незряча учениця Львівського музичного ліцею ім. С. Крушельницької Віра Семків. Засновниця і продюсерка проєкту – Оксана Потимко. Участь усіх виконавців є безкоштовною.

Зібрані під час концерту кошти скерують для мобільного кемпу для сліпонароджених дітей та військових, які втратили зір внаслідок російсько-української війни. Вестимуть цей кемп фахівці Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка людей з інвалідністю – УСІ».

Графік:

14:00 – репетиція незрячих виконавців та зіркових учасників з оркестром на сцені театру;

17:30-18:30 – інтерв’ю учасників концерту для ЗМІ (службовий вхід до театру, гримерні);

19:00 – концерт.

Контактна особа для ЗМІ: Оксана Потимко, (097)2440684.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ