Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Немає підстав", - Шмигаль відповів на петицію про звільнення Ткаченка

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію із закликом звільнити міністра культури України Олександра Ткаченка. Глава уряду каже, що не бачить для цього «чітких підстав».

Про це йдеться у відповіді Шмигаля, - зазначає Громадське.

Прем’єр зазначив, що зі змісту петиції «неможливо встановити факти та обставини, які давали б чіткі підстави» для того, щоб глава уряду порушив у Верховній Раді питання щодо звільнення Ткаченка.

Також Шмигаль вказав, що Ткаченко надіслав лист на адресу Секретаріату уряду, в якому відкидає звинувачення, викладені в петиції.

Петицію створив Юрій Шиян 7 березня, а 2 червня вона набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Кабмін розгляне питання відставки міністра культури Ткаченка

Чому просять звільнити Ткаченка?

Автор петиції закликав уряд звільнити Ткаченка через неналежне виконання його посадових обов'язків.

«Перебуваючи на посту міністра культури та інформаційної політики, [Ткаченко] здійснював керівництво його діяльністю в такий спосіб, що спричинив стагнацію в культурній сфері. Недотриманням слова привселюдно осквернив пам'ять усіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них, до бійців, до тих, хто зараз віддає своє життя», — йдеться у тексті петиції.

Зазначимо, Олександр Ткаченко — міністр культури та інформаційної політики України з червня 2020 року. До того він був редактором, ведучим, кореспондентом, гендиректором «Нового каналу» та групи каналів 1+1 Media. Із серпня 2019-го до призначення міністром був народним депутатом від політичної партії «Слуга Народу», головою комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

За час роботи на посаді глави Мінкульту на адресу Ткаченка неодноразово лунала критика щодо його політики. Наприклад, Ткаченко виступив проти закриття музею Булгакова в Києві, до чого закликала Спілка письменників України; казав, що не вважає свого ексколегу з фракції «Слуга Народу» Олександра Дубінського елементом «російської мережі дезінформації», як про це заявляли у США; не відкидав співпраці з «корисними» росіянами після війни тощо.

У 2021 році Ткаченко вже писав заяву про відставку — як він казав, через рішення уряду забрати в Мінкульту Держкіно, а також бюджет на культуру на 2022 рік. А втім, тоді лідер фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія сказав, що не бачив заяви. А Ткаченко обговорив свою можливу відставку з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. «Вони знайшли точки порозуміння, і вся ця історія залишилася тільки в медіапросторі», — казав Арахамія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ