Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Неподалік Дрогобича завершили будівництво шпиталю

Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ» завершив будівництво триповерхової будівлі-шпиталю, який назвали на честь Івана Павла II.

Як інформує Департамент соціального захисту населення Львівської ОВА, площа шпиталю становить понад 15 тисяч метрів квадратних. Шпиталь розташований поряд з реабілітаційним центром, де людям допомагають позбутися залежностей.

Станом на сьогодні, на першому поверсі вже отримують медичну та соціальну опіку 15 важкохворих та поранених осіб, які потребують медичної допомоги. На другому поверсі зовсім скоро розмістять хворих середнього ступеня тяжкості, а третій поверх – для тих, хто в змозі себе обслуговувати.

«Коли йдеться про людей з інвалідністю, людей похилого віку, поранених чи хворих, рідко хто готовий взяти за них відповідальність. Вони потребують постійної опіки та уваги, яку їм часто ніхто не може забезпечити. З цією проблемою стикалася і наша організація «Карітас СДЄ УГКЦ». Від початку війни БФ забезпечив житлом та опікою приблизно 19 ВПО  з інвалідністю та 15 осіб похилого віку. Кількість звернень є великою. Ми можемо піклуватися про людей, які цього потребують, але нам не було де їх розмістити, тому ми вирішили облаштувати шпиталь», - зазначили представники фонду «Карітас».

Згідно зі статистичними даними, у Дрогобицькому районі проживає близько 34 тисяч ВПО, з них близько 500 осіб мають інвалідність. Тож тільки в шпиталі вже задекларували 258 внутрішньо переміщених осіб похилого віку.

«Кількість людей, які шукають притулку і потребують постійного медичного і соціального догляду, а також психологічної підтримки, дуже велика. Через повномасштабну війну страждають найбільш незахищені категорії. Ми щодня стикаємося з такими ситуаціями та розуміли наскільки важливим було будівництво шпиталю імені Івана Павла II», - резюмували в благодійному фонді.

На території центру є 4 великих споруди, одна з яких - новозбудований шпиталь. У трьох інших розмістився реабілітаційний центр «Назарет», де допомагають залежним від алкоголю, наркотиків та азартних ігор повернутись до повноцінного життя у сім’ї та суспільстві.

Щодня з людьми працюють психологи, консультанти та духовні наставники. Консультування, реабілітація, ресоціалізація, життя в терапевтичній спільноті, духовне відродження та трудотерапія - це пріоритети, які допомагають людям в «Назареті» крок за кроком позбуватися своїх залежностей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ