Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нескорений львів'янин Дмитро Сидорук відвідав Повітряне командування "Захід"

Сьогодні, 12 жовтня, особовий склад мав нагоду почути розповідь нескореного львів'янина, Дмитра Сидорука, бійця 24-ї механізованої бригади, який боронячи Луганщину, зазнав кількох наскрізних поранень. Тема його виступу: «Як подолати стереотипи у ставленні до військовослужбовців з інвалідністю, змінивши їх на відчуття гордості та поваги до людей котрі мають унікальний досвід». Про це проінформували у прес-службі Повітряного командування "Захід".

Під час проведення щотижневого командирського інформування, в повітряному командуванні «Захід», відбувся виступ за участю голови громадської організації «Спортивна асоціація ветеранів війни «Незламний» Дмитра Сидорука.

У вересні 2014 року, обороняючи Луганський аеропорт, військовослужбовець 24-ї механізованої бригади разом із товаришами потрапив під ворожий мінометний обстріл. "Відбувся вибух, два побратими моїх загинули на місці одразу. Я ще поранений десь метрів 400-500 з посадки виходив. Легеня була пробита, дві ноги наскрізь, і права рука наскрізь", - розповів Дмитро. Після, боєць пережив кілька операцій та тривалі місяці реабілітації. Коли вдалося стати на ноги, намагався не закриватися у собі. Пізніше товариші запропонували йому взяти участь в "Іграх Нескорених". Погодився, бо ж займався спортом з дитинства. Дмитро не лише повернувся до звичного життя, але й зміг досягли успіхів у спорті.

Варто зазначити, що Дмитро у 2017 році здобув для України срібну нагороду на Міжнародних змаганнях у стрільбі з лука, в рамках «Ігор Нескорених», що відбувалися в Канаді. Також він є керівником юнацької спортивної секції. «І так, як колись в дитинстві займався стрільбою з лука і випала нагода згадати та відновитися, повернувся до спорту. Поштовхом для цього стала участь в «Іграх Нескорених». Хочу сказати, що ставлення до України колосально змінилося, порівняно з попередніми роками. Будучи керівником юнацької спортивної секції, хочу виховувати здорових дітей, які прагнуть займатися спортом і здобувати призові місця. Адже, здорові діти – здорова Нація!», - зазначив Дмитро. Під час спілкування з військовослужбовцями, він змістовно розповів про проблемні питання з якими зіштовхуються військовослужбовці з інвалідністю, про ігри, крім того, про особисті переживання на фронті та отриманий бойовий досвід. 

Наразі Дмитро - один із кращих лучників серед ветеранів АТО. Рецепт перемоги каже, простий - усвідомити, після війни повноцінне життя існує!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ