Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Невідомий проник на територію Білого дому тоді, коли там перебував Трамп

Секретна служба США, яка відповідає за охорону перших осіб, затримала порушника, який проникнув на територію комплексу Білого дому тоді, коли там перебував президент. Інцидент стався у п'ятницю ввечері, 10 березня.

За останні кілька років це не перший випадок проникнення на територію резиденції американського президента, повідомляє 5 канал із посиланням на  телеканал CNN.

Секретна служба США, яка відповідає за охорону перших осіб, затримала порушника, який проникнув на територію комплексу Білого дому тоді, коли там перебував президент. Інцидент стався у п'ятницю ввечері, 10 березня 2017 року. Про таке повідомив у суботу телеканал CNN.

"Чоловік із рюкзаком був затриманий у п'ятницю ввечері після того, як перетнув периметр безпеки комплексу Білого дому та його виявив співробітник секретної служби на південному вході резиденції", - повідомили телеканалу чиновники з адміністрації.

Інцидент стався незадовго до опівночі, коли президент Дональд Трамп перебував у Білому домі.

Джерело з Секретної служби повідомило, що зловмисник, можливо, потрапив на територію Білого дому зі східного боку, перш ніж дістатися до входу у південну галерею. У Білому дому був одразу запроваджений "помаранчевий" рівень безпеки – один із найвищих за протоколом Секретної служби. Підозрюваного заарештовали та взяли під варту.

Зауважимо, президент Дональд Трамп проводить вікенд у Вашингтоні і під час інциденту також діяв за протоколом безпеки, сказав представник адміністрації.

Це не перший випадок проникнення на територію резиденції американського президента за останні кілька років. Зокрема, в 2014 році 42-річний Омар Гонсалес зі штату Техас увірвався в резиденцію зі складаним ножем у кишені брюк. Родини президента у той час у Білому домі не було. Ще один випадок стався на День подяки, коли перша родина перебувала у резиденції. Тоді Секретна служба затримала на північній галявині Джозефа Капуто зі штату Коннектикут, який переліз через паркан. У чоловіка на плечах був накинутий прапор США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ