Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Невловимий птах»: У Полтаві відкрилась виставка до 300-річчя Григорія Сковороди

Днями у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відкрилась виставка «Невловимий птах». Вона присвячена 300-річчю від дня народження видатного українського філософа, поета та педагога Григорія Сковороди.
Фото - Мінкультури

В експозиції представлені твори з усіх куточків України. Серед них – живопис, графіка та багато інших стилів. 75 авторів практично з усіх куточків України презентують 107 тематичних робіт, розповідають в Мінкультури. 

Саме Полтавщина подарувала Україні великого філософа, байкаря, літератора. Попри те, що росіяни навмисно поцілили в Національний музей Григорія Сковороди й повністю його знищили, українці бережуть пам'ять про своїх видатних співвітчизників. Адже можна знищити стіни, та не можна стерти пам'ять цілого народу. 

Нагадаємо, попри війну в Україні на державному рівні відзначатимуть 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди. В органах державної влади та місцевого самоврядування, в закладах освіти, культури, наукових установах, музеях України відбувається низка заходів, зокрема, урочистості, тематичні виставки, круглі столи, бесіди, семінари, літературні читання, екскурсії. Вони присвячені творчій та культурно-громадській діяльності відомого українця. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ