Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“не”видиме: у Львові відкрили фотовиставку про домашнє насильство над дітьми

Відкриття фотовиставки "[не] видиме" Львівського міського центру соціальних служб у межах Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” відбулось сьогодні, 25 листопада.
1/1

Керівниця мобільної бригади з протидії домашньому насильству при Львівському міському центрі соціальних служб та ініціаторка виставки Тетяна Федорчак розповідає, що часто про випадки насильства повідомляють не самі постраждалі, а люди, що випадково стали свідками цього.

“Ми здійснюємо виїзди й моніторимо всі випадки. Якщо люди потребують більш грунтовної допомоги – передаємо це далі у спецслужби, – зазначає Тетяна. – У місті є кризові кімнати, притулок, де постраждалі від домашнього насильства жінки, матері з дітьми можуть зупинитися”, – каже вона. 

Як додає керівниця мобільної бригади, часто діти є постраждалими в сім’ях, де дорослі вчиняють насильство:

Якщо ми говоримо про дітей, ті є постраждалими в обставинах, які не залежать від них і стають заручниками цієї ситуації. Це більше про те, що стається за дверима. Чому у назві виставки є ця приставка “не”? Тому що ми не знаємо точної кількості дітей, що постраждали. 

Усе що відбувається за дверима між батьками й дітьми – це таїнство за сімома замками”. 

Тетяна Федорчак  каже, що часто під супроводом центру є сім’ї, де батьки ігнорують потреби дітей, неналежно виконують свої батьківські обов'язки. Такі випадки почастішали, і через міграцію внутрішньо переміщених людей. 

1/2

До фотосесії залучили дітей-акторів театру "СКЕТЧ-Арт”. Вісім фото на виставці презентують різні форми насильства в сім'ї. 

“На фото не показано прямі випадки насильства. Ми хотіли, щоб через підтекст люди могли зрозуміти, про який вид насильство йдеться. Скоріше, ця виставка не дає відповідей, а ставить питання”, – зазначає фотографка проєкту Катерина Дусько. 

Організатори повідомляють, що виставка “не”видиме" у Пороховій вежі (Вулиця Підвальна, 4) триватиме до 10 грудня. Вхід вільний. 

1/3

У парку біля Порохової вежі також встановили інсталяцію зі сотень елементів, на які нанесено q-код з грою про насильство. 

“Ви скануєте q-код, переходите на гру і гарантовано наприкінці отримаєте подарунки. У грі ви зустрічаєтесь з різними видами насильства. Ми сподіваємось, що коли ми розберемо інсталяцію  отримаємо головний меседж: “Чуйність перемагає насильство”, – пояснюють волонтери. 

У Львівському міському центрі соціальних служб наголошують: якщо ви або ваші рідні потерпають від домашнього насильства, його можна зробити “видимим”, зателефонувавши на номер гарячої лінії мобільної бригади Львівського міського центру соціальних служб: 0800-307-305


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ