Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Невикористану субвенцію на вивіз ТПВ Львову не повернуть

Сьогодні, 10 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив зміни до міського бюджету Львова на 2017 рік. Як повідомив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, запропоновані зміни пов’язані із надходженням до міського бюджету Львова субвенцій з обласного і державного бюджетів.

Виконавчий комітет затвердив зміни до міського бюджету Львова на 2017 рік

За словами Олега Іщука, на протязі тижня до міського бюджету Львова надійшло кілька фінансових вливань з бюджетів вищого рівня – обласного і державного. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів і розпорядженням ЛОДА до міського бюджету надійшла субвенція на виплату грошової компенсації для отримання житла в розмірі 5,9 млн. грн. Рішенням обласної ради міському бюджету Львова виділено з обласного бюджету 1,2 млн. грн на природоохоронні заходи. Зокрема для будівництва каналізаційної мережі по вул. Бічна в м. Брюховичі. Також, відповідно до розпорядження ОДА, збільшується обсяг субвенції з державного бюджету для міського бюджету для надання субсидій на оплату житлового комунальних послуг на суму 10,3 млн. грн.

«Окрім того, у нас прийнята ухвала про те, що ми виділяємо субвенцію по 25 млн. грн в обласний бюджет на вивіз ТПВ. Згідно чинного законодавства, якщо кошти не будуть освоєні до кінця року, ця субвенція має бути повернена до міському бюджету, якщо інше не передбачено рішенням ради. Тому, є пропозиція винести на сесію Львівської міської ради це питання і дозволити використовувати ці кошти», - додав Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

«Вважаю це правильним рішенням. Адже ці кошти ми вже перерахували. Тому вони мають мати можливість спланувати і використати ці кошти. Особливо це буде стосуватися малих містечок, які мають багато проблем, яким треба спланувати і подбати про якісну роботу полігонів. Тому пропоную це рішення підтримати», - наголосив міський голова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ