Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Невже “Ювентус” знову понизять у класі?

Корупційні скандали в італійському футболі - справа не нова. І туринський “Ювентус” від них уже страждав: клуб у 2006 році перевели в серію В і позбавили двох чемпіонських титулів (за 2005 і 2006 роки). І ось знову над туринським клубом нависла загроза подібного покарання.

Глава італійської асоціації захисту прав споживачів Марко Донцеллі заявив про можливі фінансові порушення у клубі. Президента “Ювентуса” Андреа Аньєлі, віцепрезидента Павела Недведа та колишнього спортивного директора Фабіо Паратічі підозрюють у неправдивій звітності за три попередні сезони, унаслідок чого було допущено фальсифікацію фінансових даних клубу на 50 суму млн євро. 

Також слідство вивчає фінансові умови контракту “Ювентуса” з португальським форвардом Кріштіану Роналду. Припускається, що туринський клуб міг здійснювати виплати гравцеві під час минулорічного локдауну, не вносячи їх до фінансової звітності. Влітку цього року Роналду залишив італійський клуб і перейшов до "Манчестер Юнайтед”. А в “Ювентусі” Кріштіану заробляв приблизно 31 млн євро на рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ