Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

NextBike в Україні та світі

В Україні активно розвиваються станції велопрокату NextBike, журналісти Гал-інфо вирішили порівняти умови оренди велосипедів в основних містах України з основними містами Європи. В своєму матеріалі ми розглядатимемо поїздки тривалістю до 2 годин на день.
nextBike

Станції NextBike в Україні за даними інформаційного сайту працюють в Києві, Львові, Харкові, Вінниці та Одесі. Вартість прокату різниться в залежності від міста і умов.

В Києві разові поїздки тарифікуються 30-ти хвилинними інтервалами. Разова поїздка 30 грн / 30 хв. Також можна придбати місячний, або сезонний абонементи за 449 та 1449 гривень відповідно, які включають в себе 30 хвилин кожної поїздки безкоштовно (на сайті не зазначено, але як повідомили Гал-інфо представники NextBike в Україні для безкоштовних поїздок потрібно робити 30-ти хвилинні інтервали і сумарна тривалість безкоштовних поїздок на день не більше 5 годин), а далі звична тарифікація, як для разової поїздки.

У Львові, Харкові, Вінниці та Одесі діє інша система тарифікації. Поїздки тарифікуються годинними інтервалами. Тривалість разової поїздки до 1 години по 20 гривень кожна. Також передбачені місячний (250 грн) та сезонний абонементи (1 150грн). В вартість абонементів входить 1 година на день безкоштовних поїздок (необмежена кількість поїздок тривалість яких додається), наступні години по 5 гривень.

Латвія

В Латвії NextBike надає послуги під маркою SiXT Latvia. Скористатись велопрокатом можна в двох містах Ризі та Юрмалі.

Перші 30 хвилин оренди велосипедів в SiXT Latvia є БЕЗКОШТОВНИМИ щодня! Кожні додаткові 30 хвилин становлять 1,29 EUR.

Також передбачені шість видів абонементів: місячні з 2 (14,99 EUR), 4 (19,99 EUR), 6 (12,99 EUR) та сезонні з 2 (39 EUR), 4 (49 EUR) та 6 (59 EUR) годин безкоштовних поїздок на день. Все що понад ліміт оплачується по пільговому тарифу 50 % від вартості разової поїздки.

Польща

В Польщі NextBike дуже широко представлений. Ми розглянемо міста Вроцлав (WRM nextbike Poland) та Варшаву (VETURILO Poland).

У Вроцлаві поїздки тривалістю до 20 хвилин є безкоштовними. Наступні 40 хвилин 2 zl. Кожна наступна година 4 zl. Інформація про довготривалі абонементи на сайті відсутня.

Проїзд у Варшаві також має пільгову вартість поїздок до 20 хвилин - 0 zl. Наступні 40 хвилин - 1 zl. Друга година + 3 zl.

Німеччина

Базова ставка в містах Дрезден (sz-bike Germany), Мюнхен (nextbike Germany), Дортмунд (metropolradruhr Germany) та ін., становить 1 EUR, за 30 хвилин і 9 EUR, за 24 години.

Також діє місячний абонемент ціною 10 EUR і сезонний 48 EUR, які включатимуть в себе перші 30 хв кожної поїздки, а далі оплачується звичний тариф.

В Берліні (Deezer nextbike) перші 30 хвилин поїздки 1 EUR, а кожні наступні по 1,5 EUR.

Передбачені різні види абонементів, які включають в себе безкоштовні поїздки до 30 хвилин і подальшу тарифікацію в 1 EUR/30 хв (денний за 3 EUR, тижневий за 15 EUR, та річний за 50 EUR).

Зазначимо, що в різних містах Німеччині є багато партнерських тарифних планів, які дозволяють значно зекономити на базових тарифах.

Чехія

В місті Острава (nextbike Ostrava) кожні перші 15 хвилин на оренду є безкоштовні (інтервал між безкоштовними орендами повинен бути більший 10 хвилин), наступні 45 хвилин - 20 CZK. І подальша оплатою 20 CZK/30 хв.

Місячний абонемент 200 CZK і сезонний 1190 CZK передбачають 30 хвилинні безкоштовні поїздки з подальшою тарифікацією 20 CZK/30 хв. (інтервал між безкоштовними орендами повинен бути більший 15 хвилин).

Австрія

Відень (nextbike Niederösterreich Austria) — 1 EUR / година (є безкоштовний час від 30 хв до години, в певних регіонах Відня), або 10 EUR / день.

Зазначимо, що власники туристичних карт Niederösterreich-CARD можуть орендувати велосипед безкоштовно на цілий день.

Хорватія

Загреб (nextbike Croatia) — 5 HRK/30 хв. Або річний абонемент за 200 HRK який включає необмежену кількість 30 хвилинних поїздок, 1200 бонусних хвилин і 5 HRK на кожні понадлімітні 30 хв. Також є тижневий абонемент за 100 HRK.

США

Нью Йорк (JerseyBike) — одна 30-ти хвилинна поїздка 2$. Кожні додаткові 30 хв за 3$. Також є місячні абонементи 12,95 USD і річні за 95 USD, які включають необмежену кількість поїздок тривалість 45 хвилин, з подальшою тарифікацією 30 хв за 3 USD.

Великобританія

Лондон — 30 хв за 1£. Місячний тарифний план 10£ і річний 60£ включають в себе необмежені 30 хвилинні оренди і подальшу оплату 0,5 £ за 30 хв.

Якщо систематизувати всі ціни і варіанти користування велопрокатом NextBike, то найдешевше без абонемента є змога користуватись ним в Польщі, найдорожче в містах Німеччини. Київ також не радує привабливими цінами, як на разові поїздки так і на абонементи. Львів, Харків, Вінниця та Одеса мають привабливі місячні пропозиції. Більш детально варто ознайомлюватись на офіційних сайтах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ