Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незабаром стартує Міжнародний проєкт «Музика в старому Львові та Кракові»

Цьогорічний Міжнародний фестивальний проєкт «Музика у старому Львові та Кракові» буде ювілейним – десятим, і триватиме з 15 до 31 серпня.

Ідея одночасного проведення фестивалю у Кракові та Львові належить Народному артистові України, засновнику Академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" Сергію Бурку.

Як повідомили в ЛМР, цю ідею з ентузіазмом підтримали засновник і директор Краківського фестивалю Станіслав Галонський та видатний український диригент, народний артист України, лауреат Національної премії Т. Шевченка професор Юрій Луців.

«Дуже особливою є формула, яка була закладена в основі концепції фестивалю. Йдеться про виконання видатними солістами та колективами високої класики та шедеврів світової музики в храмах, історичних та пам'ятних місцях, ознайомлення з особливою атмосферою історико-архітектурних пам'яток європейської культури та історії Львова і Кракова, доступність. Ці речі стали визначальним чинником майбутнього успіху фестивалю, еліксиром духовного збагачення, релаксації меломанів та любителів класичної музики, гостей міст та вимушених переселенців», - повідомляють організатори.

Окрім унікальності та духовної місії, проєкт також має багато досягнень. Зокрема,  у межах фестивалю у Львові та Кракові відбулася прем'єра опери Дмитра Бортнянського "Сокіл" (керівник Наталя Свириденко), реалізовано багато цікавих та ексклюзивних проєктів: "Органна майстерня Яна Слівінського", "Нова квадромузична система", "Музика в княжому Львові", "Музична історія Львова" (брати Доплери, Кароль Ліпінський), "Три  Моцарти", "Кавова кантата" та низка інших.

Незмінним генеральним партнером фестивалю є АТ "Кредобанк", а також Львівська національна філармонія ім.М.Скорика, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Львівська міська рада.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/297615-nezabarom-startuie-mizhnarodnyi-proiekt-muzyka-v-staromu-lvovi-ta-krakovi

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ