Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Незряча тернополянка видала збірку поезій

Незряча тернополянка Марія Рожелюк у 71 рік видала першу збірку поезій.
фото - "Суспільне"

Про це інформує "Суспільне".

У книжці зібрані понад 170 поезій, які Марія Рожелюк написала впродовж 15 років. Вона почала писати вірші, коли погіршився зір. Жінка каже, не зважаючи на те, що більше не бачить світла, воно залишається всередині неї:

"Дуже погано бачила з дитинства. Тепер після операцій я осліпла взагалі. Очі – то золото для людини. Хай би її обдарували золотом, якщо вона не бачить, то що з того".

Дочка Марії Рожелюк – Любов Галатима приїхала на презентацію з Чикаго. Жінка каже, допомагала редагувати вірші перед друком:

"У неї онкологія. Я думаю, що дякуючи Богу і цій поезії, вона ніколи не падає духом. Це її хіміотерапія. Спочатку я не могла читати. Сльози навертаються на очі. В мене перед очима все наше життя і її життя з татом. Вони прожили в любові 40 років".

Марія Рожелюк розповідає, книжку видала за свої гроші. Це майже 8 тисяч гривень. Зараз працює над другою збіркою.

"Колись, як я трошки бачила, я собі занотовувала у зошит. Тепер мені важко. Я собі запам’ятовую і прошу, щоби хтось записав. Потім це треба завантажувати в комп’ютер, кидати на флешку, щоб видати книжку", – каже жінка.

Марія Рожелюк розповідає, планує надрукувати збірки шрифтом Брайля або зробити аудіокнигу. Таким чином її вірші зможуть прочитати незрячі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ