Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незрячі діти з різних міст України озвучать книгу львівської письменниці

Сьогодні, 15 червня, до Львова приїде чимало незрячих дітей різного віку. Першими прибудуть діти з Запоріжжя, Рівного, Луцька та Миколаєва. Усі вони упродовж кількох днів працюватимуть в студії звукозапису над озвученням у ролях книги львівської письменниці Галини Вдовиченко "Ліга непарних шкарпеток". Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото: Depositphotos

Разом з незрячими дітьми в студії працюватиме їхній наставник – артист ВФ "Піккардійська терція" Ярослав Нудик. Саме він допомагатиме дітям, які не бачать, створювати образи та характери персонажів книги Галини Вдовиченко, навчатиме їх акторській майстерності та роботі з мікрофоном.

Усі незрячі діти приїдуть до Львова у межах реалізації проєкту "140 децибелів тиші", підтриманого управлінням соціального захисту Львівської міської ради. Загалом у створенні аудіокниги "Ліга непарних шкарпеток" братимуть участь 30 незрячих дітей, віком від 6 років з 13 регіонів України.

"Для маленьких і юних гостей Львова організатори проєкту запланували цікаву програму. Окрім роботи в студії, діти матимуть екскурсію з аудіодискрипцією по Львову, яку вестиме Тарас Процак, за підтримки управління туризму Львівської міської ради. Екскурсія відбудеться 17 червня о 12.00 год, й стартуватиме від входу до Львівської опери. Того ж дня о 15.00 год діти відвідають особливу виставу у Першому театрі – "Човен пливе", адаптовану для незрячих глядачів і орієнтовану на уяву, слух, запах, смак. Ось такий креативний тиждень проведуть юні та маленькі незрячі діти у Львові", - розповіла Оксана Потимко, керівниця Ресурсного центру Львівської політехніки, громадська діячка й радниця міського голови Львова.

Організатором проєкту та всіх заходів є ГО "Фонд реабілітації незрячих" та Ресурсний центр Львівської політехніки.

Контактна особа для ЗМІ – Оксана Потимко, тел.: 0972440684, 0500245464.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ