Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Нідерландським солдатам заборонили брати участь у турнірах із російськими та білоруськими спортсменами

Нідерландські військовослужбовці більше не мають права брати участь у військово-спортивних змаганнях від імені Міністерства оборони, якщо до турніру допущені російські чи білоруські спортсмени.

Про це повідомив телеканал NOS, опираючись на відповіді міністерки оборони Нідерландів Кайси Оллонґрен на депутатський запит.

Запит стосувався участі п’ятнадцяти нідерландських солдатів у змаганнях з дзюдо в Домініканській Республіці. У турнірі брали участь і російські військові.

"Поки Росія продовжує війну проти України, нідерландські військові, які діють від імені Міністерства оборони, не братимуть участі в міжнародних спортивних заходах, у яких також беруть участь російські та білоруські військові. Продовжує діяти політика, згідно з якою нідерландські військовослужбовці не беруть участі у спортивних заходах у Росії та Білорусі, а також політика, згідно з якою російські та білоруські військовослужбовці не запрошуються на спортивні змагання в Нідерландах" — йдеться у відповіді Оллонґрен.

Відомо, що у військових турнірах, організованих Міжнародною військово-спортивною радою Conseil International Sport du Militair (CISM), жодна зі 140 країн-членів не може бути виключена. Однак країна-організатор турніру може не запрошувати Росію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ