Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина надасть 9 млн євро агросектору України

Німеччина до кінця року надасть 9 млн євро на підтримку українського агросектору. Гроші підуть на закупівлю генераторів, а також на допомогу у відновленні фермерських господарств, які постраждали від війни.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики за підсумками зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з міністром сільського господарства ФРН Джемом Оздеміром, пише Суспільне. 

Також, за словами Джема Оздеміра, Німеччина готує спільний проект на 5 млн євро для розвитку вітчизняного садівництва.

Крім того, міністри обговорили посилення співпраці в реалізації ініціативи Grain from Ukraine. Німеччина однією з перших приєдналася до цієї гуманітарної програми та профінансувала транспортування корабля з зерном із України до Ефіопії, відзначив Сольський.

“Ми працюємо над тим, щоб робота зернового коридору була продовжена якнайдовше і ми могли увесь час доставляти наше продовольство туди, де це потрібно. І, звісно, будемо вдячні подальшій підтримці від наших партнерів”, — сказав Сольський.

Раніше стало відомо, що Німеччина оплатила фрахт одного з двох суден, які мали відправити 50 тисяч тонн зерна для Ефіопії та Сомалі у межах гуманітарної програми Grain from Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ