Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Німеччина виділить 10 мільйонів євро на відбудову НДСЛ Охматдит

Німеччина виділить 10 мільйонів євро на відбудову НДСЛ Охматдит та ще 4 мільйони євро на невідкладні потреби медичної системи України. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.
Фото: Міністерство охорони здоров’я

Проєкти відбудови обговорили під час онлайн-зустрічі міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та Свенья Шульце, федеральна міністерка з питань економічного співробітництва та розвитку, та під час зустрічі з Мартіном Єґером, Послом Німеччини в Україні.

Наш пріоритет — якнайшвидше відновити надання медичних послуг в Охматдиті на базі найновішого діючого корпусу, який постраждав від ракетної атаки 8 липня.

Вартість робіт, без урахування вартості обладнання, складає орієнтовно 400-450 мільйонів гривень. Остаточну оцінку буде відомо після всіх експертиз. Ця сума вже є завдяки коштам, виділеним Урядом України та зібраним через платформу United24.

Також вдячні Фонду Говарда Баффета за готовність повністю профінансувати потребу в обладнанні. 

10 мільйонів євро від Уряду Німеччини будуть спрямовані на зведення нового корпусу замість зруйнованих. Наразі триває обстеження зруйнованих об'єктів культурної спадщини міста та технічне обстеження інших будівель. Після завершення цих обстежень можна буде розпочати проєктування з урахуванням вимог законодавства. Фахівці вже займаються підготовкою відповідного медичного завдання.

Ще 4 мільйони євро будуть спрямовані на підтримку лікарень, куди тимчасово релоковані відділення Охматдиту, аби забезпечити медичну допомогу важкохворим дітям, а також на підтримку лікарень на прифронтових територіях.

Також обговорили стратегічні напрямки співпраці між нашими країнами. Зокрема, йдеться про розвиток системи фізичної та психологічної реабілітації, сферу ментального здоров'я та підготовку до майбутнього опалювального сезону. Німеччина GIZ Ukraine: Resilient Society допомагає облаштувати 38 лікарень у 9 областях для забезпечення автономного тепло-, водо- та електропостачання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ