Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німеччина заморозила сертифікацію Північого потоку-2

У зв'язку з російською агресією Міністерство економіки Німеччини призупинило процес сертифікації "Північного потоку-2".

Про це інформує Der Spiegel.

Канцлер Олаф Шольц (СДПН) заявив у вівторок у Берліні, що він звернувся до Федерального міністерства економіки з проханням вжити необхідних адміністративних заходів, щоб газопровід поки не міг бути сертифікований.

«А без цієї сертифікації «Північний потік-2» не може бути запущений», - заявив Шольц.

Трубопровід довжиною приблизно 1200 кілометрів був призначений для доставки російського природного газу до Німеччини та інших європейських країн у більших масштабах, ніж раніше. Відправна точка - російське узбережжя Балтійського моря на захід від Санкт-Петербурга, пункт призначення - Любмін, неподалік від Грайфсвальда. Газопровід складається з двох трубопроводів, які пролягають переважно паралельно трасі наявного газопроводу «Північний потік».

Будівельні роботи закінчили у вересні, і, за словами експлуатаційної компанії, лінія вже заповнена газом і тому готова до експлуатації. Однак сертифікату німецької влади на введення в експлуатацію немає. У грудні відповідальне за це Федеральне мережеве агентство оголосило, що цей процес може затягнутися до поточного 2022 року.

Проєкт з самого початку викликав суперечку між Німеччиною та США. Україна, США та країни ЄС, особливо у Східній Європі, розглядають газопровід як геополітичний інструмент у руках російського уряду. Держави побоюються подальшого зростання залежності від російського експорту енергоносіїв, що зробить Європу вразливою для політичного шантажу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ