Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецькі бізнесмени розглядають можливість інвестицій у Львівщину

Сьогодні, 9 жовтня, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський зустрівся з делегацією депутатів Бундестагу ФРН – членами Німецько-Української парламентської групи та Комітету з питань зовнішньої політики. Сторони обговорили сусіпільно-політичну ситуацію в Україні загалом і на Львівщині зокрема. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Перший заступник голови ОДА ознайомив німецьких парламентарів з потенціалом Львівської області і представив ті іноземні проекти, які вже працюють в регіоні. Він наголосив, що інвестувати у Львівщину є безпечно, адже тут створені усі необхідні умови для ведення успішного бізнесу.

"Нам цікавий досвід Німеччини щодо створення та розвитку індустріальних парків, його можна використовувати на території Львівщини, - підкреслив Ростислав Замлинський. - Також ми зацікавлені в залученні енергоощадних технологій в виробництво, промисловість та соціальну сферу нашого краю, створенні спільних підприємств та розміщенні на території області представництв великих німецьких компаній".

Окрім того, він поінформував про нещодавній візит делегації Львівської області до вільної землі Тюрінгії в межах спільного проекту в сфері професійної освіти для української молоді на німецьких підприємствах.

Своєю чергою голова Німецько-Української парламентської групи Карл-Георг Вельманн зауважив, що Україна сьогодні потребує підтримки як ніколи раніше. "Підприємства Німеччини та великі бізнес-групи проявляють значний інтерес до України та Львівщини зокрема і розглядають можливості інвестування, - повідомив Карл-Георг Вельманн. - У вас є всі передумови для залучення інвестицій. Є розвинена інфраструктура, фахівці, працьовита молодь. Однак потрібно сказати й те, що Україна має здійснити необхідні реформи для розвитку економіки".

На завершення Карл-Георг Вельманн додав, що Німеччина буде завжди солідарною з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ