Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німці проведуть навчання у Чорнобильській зоні на випадок атомної аварії

Експерти німецького федерального відомства із захисту від радіації (BfS) проведуть навчання в Україні, на території 30-кілометрової зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС. Навчання відбудуться 3-7 вересня за сценарієм фіктивної аварії на атомній електростанції, - DW.

У навчаннях візьмуть участь 26 співробітників BfS, які будуть поділені на команди. Деякі учасники навчань будуть вдягнені в захисні костюми та респіратори та матимуть вимірювальні прилади. Вони будуть пересуватися зоною відчуження автомобілями або пішки та робити заміри радіоактивного випромінювання, а також радіоактивного забруднення ґрунту. Всі дані будуть передаватися до ФРН - до обчислювального центру федерального відомства із захисту від радіації, де їх оброблятимуть та оцінюватимуть.  

Співробітники BfS уже проводили схожі навчання в Чорнобильській зоні відчуження в 2016 році. Нагадаємо, що 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася аварія, яка залишається найбільшою катастрофою в історії атомної енергетики. Сліди Чорнобиля було виявлено в багатьох країнах Європи, в тому числі й у Німеччині. 

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ