Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ніяких журі: На "Євробаченні-2023" змінили правила голосування

Європейська мовна спілка (ЄМС) оголосила 22 листопада про зміни, які стосуються глядацького голосування.

Як повідомили на сайті конкурсу, країни-фіналісти визначатимуться виключно на основі голосів глядачів, а також вперше в історії глядачі з країн, які не беруть участь у "Євробаченні", також зможуть проголосувати за свої улюблені пісні.

"Протягом своєї 67-річної історії пісенний конкурс "Євробачення" постійно розвивався, щоб залишатися актуальним та захоплюючим. Ці зміни є визнанням величезної популярності шоу, надаючи більше повноважень аудиторії найбільшої у світі музичної події наживо", — зазначив виконавчий директор Євробачення Мартін Остердаль.

Тепер визначати переможців у півфіналах будуть виключно глядацьким голосуванням. Національне журі теж віддаватиме свої голоси, але їх використовуватимуть лише в тому випадку, якщо дійсне телеголосування не буде зареєстрованим або можливим в окремій країні. 

Крім того, глядачі з країн, які не беруть участь у "Євробаченні", також зможуть проголосувати за улюблені пісні. Водночас йдеться не про всі країни світу. Перелік країн, яким буде дозволено таке голосування, оприлюднять пізніше. Вони зможуть голосувати через захищену онлайн-платформу, використовуючи кредитну картку своєї країни, а їхні голоси будуть конвертовані в бали, які матимуть таку ж вагу, як одна країна-учасниця в обох півфіналах та Гранд-фіналі.

Глядачі в усіх країнах-учасницях, як і раніше, зможуть голосувати за допомогою SMS або через додаток "Євробачення".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ