Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НКРЗІ схвалила рішення щодо спрощення умов ведення діяльності на ринку телекомунікацій

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі НКРЗІ, сьогодні було схвалено рішення щодо спрощення умов ведення діяльності на ринку телекомунікацій.

22 грудня 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфер зв`язку та інформатизації, на своєму черговому засіданні за результатами громадського обговорення схвалила проект свого рішення «Деякі питання спрощення умов ведення діяльності у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України». Метою документа є спрощення умов входження на ринок та ведення бізнесу у сфері телекомунікацій, а також скасування неактуальних нормативно-правових актів із питань державного нагляду (контролю) та регулювання.

Проектом рішення передбачається спрощення вимог щодо отримання суб`єктами господарювання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для надання телекомунікаційних послуг. Зокрема, заплановано запровадження єдиного зразка заяви щодо отримання ліцензії, зведено до мінімуму перелік документів, що мають надаватися потенційними ліцензіатами на підтвердження фінансового забезпечення спроможності здійснення заявленої діяльності: вилучено вимоги щодо подання банківської гарантії та інвестиційного договору, натомість передбачено подання відповідної довідки у довільній формі.

Під час робочої наради із залученням представників операторів та профільних асоціацій, яка відбулася 18 грудня цього року, за підсумками громадського обговорення, були опрацьовані пропозиції від учасників ринку та узгоджені додаткові зміни до проекту документа. А саме: із ліцензійних умов із надання послуг фіксованого та мобільного зв`язку вилучено вимоги щодо термінів забезпечення покриття на території регіонів, які визначені ліцензією. Крім того, спрощено кваліфікаційні вимоги до ліцензіатів. Разом із тим, за результатами розгляду листа Прем`єр-міністра України від 11.11.2015 до листа Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю, до ліцензійних умов додано вимоги щодо зобов`язання створити умови для отримання послуг з урахуванням потреб інвалідів, що має вступити в силу з 1 серпня 2016 року.

Зазначений проект рішення також передбачає затвердження зразків бланків ліцензій без суворого обліку, голограм тощо. Це створює умови для підвищення ефективності діяльності Апарату НКРЗІ та виконання норм законодавства щодо термінів видачі ліцензій, переоформлених ліцензій, ліцензій, термін дії яких продовжено, дублікатів та копій відповідних ліцензій.

Зазначений проект рішення НКРЗІ в установленому порядку буде подано на погодження до заінтересованих державних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ