Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нова пошта і «Повернись живим» допомогли посилити військових ППО

Фонд «Повернись живим» разом з Новою поштою вже передали чотири партії обладнання для посилення протиповітряної оборони.
1/2

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» разом з Новою поштою передали Повітряному командуванню «Центр» вже четверту партію обладнання у рамках проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО» для посилення протиповітряної оборони України.

Остання партія містила носимі комплекти зв'язку та управління (НКЗУ), які дозволять швидко розгортати мобільні командні пункти. Це надзвичайно важливо під час війни, адже стаціонарні пункти управління є пріоритетними цілями для ворожих ударів.

Як пояснює консультант «Повернись живим» Олексій Дубинка, НКЗУ поєднують переваги як рухомих, так і стаціонарних пунктів управління. Вони мобільні і безпечні, але водночас без обмежень за кількістю робочих місць.

"Носимі комплекти зв’язку та управління — це валізи вагою до 60 кг, які легко розкладаються у мобільний командний пункт із робочими місцями для військових. Їх спроєктували спеціалісти Фонду, враховуючи виклики російсько-української війни. Раніше подібного готового рішення підрозділи протиповітряної оборони не мали. Усередині цього кейсу знаходиться комплект меблів, великі телевізори для відображення повітряної обстановки, ноутбуки, багатоканальний захищений зв’язок, мережеве обладнання, ір-телефони та інше. Це все допомагає організувати бойове чергування та ефективно збивати повітряні цілі” - каже Олена Плахова, директорка з управління репутацією Нової пошти.

1/2

Фонд і Нова пошта вже передали підрозділам протиповітряної оборони три партії обладнання у рамках проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО». Крім носимих комплектів зв'язку, Повітряне командування «Центр» отримало:

  • Комплексні апаратні зв'язку - прохідні вантажівки, забезпечені всім необхідним обладнанням, технікою та захищеними видами зв'язку для ефективного виконання бойових завдань. Ці обладнані авто енергонезалежні, вони є нервовою системою ППО і супроводжують протиповітряні ракетні комплекси.
  • Телекомунікаційні комплекти - рюкзаки з усіма необхідними видами зв'язку для мобільних вогневих груп. Це фактично автономні хаби із захищеним зв'язком, які дозволяють екіпажам вчасно отримувати дані для знищення цілей.

Також Фонд і Нова пошта планують забезпечити підрозділи протиповітряної оборони рухомими командними пунктами на базі прохідних вантажівок. Вони дадуть можливість командувати військами під час руху і матимуть універсальні місця роботи й відпочинку для захисників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ