Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Нова технологія: у Львові пацієнту проведуть остеоінтеграційне протезування

На наступний день після операції пацієнт уже може ходити чи виконувати якусь роботу.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Як повідомляє Перше медоб'єднання Львова, остеоінтеграційне протезування нова для України технологія, коли пацієнту в кістку вживлюють штучну кінцівку.

Нову технологію до Центру "Незламні" Першого медоб’єднання Львова з Австралії привіз ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. Він поставив півтори тисячі таких протезів у світі, а вже у квітні перший остеоінтеграційний протез встановить українцеві.

"Технологія остеоінтеграційного протезування давня мрія українських лікарів. Вона дозволяє встановлювати протези людям з «високою» ампутацією ніг. На жаль, на такі протези зараз великий запит", — йдеться у повідомленні.​

У Центрі "Незламні" Муньєд Аль Мудеріс провів три дні, ознайомив українських фахівців з “секретами” остеоінтеграційного протезування. Окрім того, лікар оглянув зо сотню пацієнтів та спільно з травматологами виконав кілька операцій.

Довідка

Муньєд Аль Мудеріс зірка світової медицини. Його визнано людиною року в Австралії. Сам чоловік родом з Іраку. Виріс у воюючій країні й бачив багато людей, яких травмувала війна. Ще з дитинства мріяв допомагати людям знову бути мобільними. До Австралії свого часу дістався човном — як біженець. Рік провів у слідчому ізоляторі, а після цього почав працювати над новітньою технологією протезування. Муньєд Аль Мудеріс також є  амбасадором проєкту “Незламні”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ