Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Новачок побив рекорд музичного чарту Billboard, який тримався понад 20 років

Пісня Old Town Road 20-річного репера Lil Nas X побила рекорд американського чарту Billboard Hot 100 за тривалістю перебування на першій сходинці. Попередній рекорд тримався ще з 90-х.

Про це повідомило видання Громадське.

Композиція Old Town Road у стилі кантрі реп тримається на перший сходинці хіт-параду вже 17 тижнів.

Ця пісня побила 16-тижневий рекорд Мераї Кері та квартету Boyz II Men з їхньою піснею One Sweet Day 1995 року. Луїс Фонсі з треком Despacito зміг у 2017 році повторити цей рекорд, але не побив його.

Мерая Кері вже привітала Lil Nas X з побиттям її рекорду.

«Моя любов і вітання Lil Nas X, який зміг побити один з найбільш довготривалих рекордів у музичній історії», — написала вона у Twitter.

Lil Nas X, справжнє ім’я Монтеро Хілл, записав цю пісню разом з кантрі-співаком Біллі Реєм Сайрусом. Хілл кинув навчання в Університеті Західної Джорджії і записав свій хіт у жовтні 2018 року. Він використав музичну мінусовку, придбану в інтернеті за 30 доларів.

Завоювати таку популярність треку Old Town Road допоміг флешмоб Yee Yee Juice у соціальній платформі TikTok, де тисячі людей знімали, як співають цю пісню в ковбойських чоботах і капелюхах.

Зазначимо, що спершу Billboard виключив цю пісню з чарту через «недостатню кількість елементів сучасної кантрі-музики», у зв’язку з чим отримав численні звинувачення в консерватизмі та расизмі. Потім пісню повернули, й сам скандал привернув до неї додаткову увагу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ