Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Новобранців ЗСУ у Великій Британії вчать зачищати окопи

Після відпрацювання вправи група разом із інструктором аналізує правильність виконання вправи і розбирає помилки

Фото: Depositphotos

У Великій Британії канадські інструктори вчать українських новобранців атакувати і зачищати окопи.

Про це у фейсбуці повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зокрема бійці відпрацьовують вправи зі штурмових дій під час багатонаціональної навчальної операції «ІНЕРФЛЕКС» на одному з полігонів Великої Британії.

По команді керівника три стрільця перебіжками висуваються в окоп. Один з групи несе із собою «Джавелін». Раптом у сторону траншеї починає рухатися ворожа «техніка». «Джавелінщик» займає вогневу позицію і відпрацьовує по макету протитанковим засобом. Після цього швидко змінює позицію – переміщується до іншої ділянки окопу.

Група починає рухатися по окопу, перед кожним поворотом прикриваючи себе вогнем. При виявленні умовного противника дають команду «контакт!», а коли ліквідовують ворога, лунає команда «чисто».

Попереду бліндаж із закритими дверями. А якщо за ними противник? Боєць, який попереду, стріляє у перешкоду короткими чергами та проводить швидких огляд бліндажу. Далі військові змінюються.

Коли траншея закінчується, перед бійцями постає ще складніше завдання – прикриваючи однин одного автоматним вогнем, швидко перебігти у сусідній окоп. Після відпрацювання вправи група разом із інструктором за допомогою перекладачів аналізує правильність виконання вправи і розбирає помилки.

«Нам важливо, що Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, а також Канада та інші країни продовжують дієво підтримувати Україну в довгостроковій боротьбі з порушенням її суверенітету та відновлення міжнародної безпеки та норм», - заявили у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ