Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новим керівником Центру допомоги захисникам у Львові став Андрій Жолоб

Андрій Жолоб, військовослужбовець, який майже два роки очолював медичну роту 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, став керівником Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. До повномасштабного вторгнення він працював лікарем-травматологом.
Андрій Жолоб

Сьогодні Андрія Жолоба представили колективу Центру.

«Воїн, медик, музикант, батько і дуже відкрита людина. Думаю, з допомогою пана Андрія ми зможемо переформатувати роботу нашого центру, зважаючи на ті нові виклики, які зараз перед усіма нами є. А це робота з молоддю, зі школами, з іншими центрами і середовищами, з UNBROKEN. А ми завжди будемо допомагати і підтримувати колектив центру в цій роботі», – сказала заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірину Кулинич.

«Ветерани горді тим, що вони роблять. Але, повертаючись у мирне життя, часто розгублені і взагалі не знають, що робити. Отримувати якісь виплати, їх вибивати і домовлятися – це соромно для багатьох. Я дуже хочу, щоб ветерани потрапляли в наші колективи у наших робочих центрах, тому що ніхто так не зрозуміє цієї справи, як сам воїн. Ми маємо готувати наступні покоління до того, що вони теж будуть воювати, і наша робота – освітня, з Пластом, зі школами, з вишами – теж мусить бути. Також важливо якнайкраще розуміти медичну складову, бо завжди є багато моментів щодо питань медично-юридичних», – наголосив на важливих напрямках роботи Андрій Жолоб.

Зауважимо, раніше керівницею Центру була дружина загиблого в АТО підполковника Збройних сил України Юрія Ткачука – Світлана Ткачук (очолювала Центр із жовтня 2017 року до березня 2024 року). А останні три тижні тимчасово обов’язки керівника центру виконувала заступниця директора Наталія Мазурок.

Нагадаємо, перший в Україні Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій працює уже 8 років. Тут щодня захисники і захисниці, ветерани та їх рідні, а також рідні загиблих Героїв, отримують безкоштовні консультації та допомогу. Лише торік фахівці надали понад 3 тисячі юридичних консультацій з військового права, майже 2 тисячі психологічних консультацій. Постійно консультує юрист та психолог, періодично тривають курси англійської для ветеранів та їх сімей, іпотерапія та відпочинок за кордоном для дітей загиблих воїнів. А також центр приймає документи на міську програму допомоги 50 тим грн дітям полеглих військових та військових з інвалідністю 1 групи.

Це був один із перших в Україні центрів, який створили для воїнів та їх рідних, де вони можуть отримати всю комплексну допомогу за принципом «рівний-рівному».

Контакти Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій: м. Львів, вул. Пекарська, 41 (головний офіс) та вул. Генерала Чупринки, 85 (відділення центру). Телефон: 0739628325.

Біографічна довідка 

Жолоб Андрій Васильович народився 1981 року. Навчався у львівській школі №4 із поглибленим вивченням англійської мови. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті ім. Данила Галицького.  

За фахом – лікар ортопед-травматолог. Досвід роботи – 20 років, з яких 2 роки був військовим лікарем, командиром медичної роти 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ (ОАЕМБР).

Працював журналістом (з 2004 року на РадіоМан, Радіо Люкс ФМ Львів) та ведучим святкових подій (включно з Євро-2012, фінал Ліги Чемпіонів у Києві та ін.) Гітарист і вокаліст панк-рок групи «Бетон».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ