Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Новий бус для "медичного десанту" в зоні АТО – це сотні врятованих життів

1/3
Днями Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова отримав у подарунок довгоочікуваний пасажирський мікроавтобус. Про це повідомила прес-служба народного депутат України Ярослава Дубневича.

За останні два роки Збройні сили України неабияк зміцніли. Власне, нині  великих проблем із забезпеченням у військових немає, однак медична галузь в зоні АТО потребує громадської підтримки.

За статистикою, кожна друга медична посада на Луганщині та Донеччині є вакантною. Проблему вдається вирішувати завдяки лікарям-волонтерам, які регулярно їздять на територію АТО, щоб надавати медичну допомогу як нашим військовим, так і місцевому населенню.

Ініціаторами таких "медичних десантів" стали організатори Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова. Як зазначив президент ПДМШ  Геннадій Друзенко, лікарі охоче відгукнулись на такий заклик. Однак існувала проблема з тим, яку їх доправляти  до місця призначення. По-перше, нині не так легко придбати залізничні квитки, а по-друге, від залізничних станцій до медичних закладів Донбасу часто немає чим доїхати.

"Наш старенький автомобіль вже давно віджив своє на фронтових дорогах, - розповідає пан Геннадій, – І тому ми звернулись з конкретним проханням до народних депутатів Богдана та Ярослава Дубневичів, з яким тісно співпрацюємо уже майже рік. І ось тепер вони нам подарували комфортний мікроавтобус, за що ми їм щиро вдячні. Думаю, завдяки цій машині, ми зможемо врятувати життя сотням, тисячам наших військовослужбовців".

Також до розмови долучився віце-президент ПДМШ з питань логістики Ігор Буйвол: "Це ідеальний транспорт для наших "медичних десантів". Тепер ми матимемо змогу доправляти лікарів від Станиці Луганської до Попасної, а це практично протяжність усієї лінії фронту на Луганщині", – зазначив пан Ігор.

Своєю чергою Ярослав Дубневич вислови переконання, що не лише новітнє озброєння є запорукою перемоги над ворогом. Кожен воїн чи мирний мешканець при потребі повинен своєчасно отримати кваліфіковану допомогу фахових лікарів. Турбота про медиків, які дбають про здоров`я бійців, що воюють  на передовій, – це  теж важливий фактор у нашій боротьбі з ворогом.

"З самого початку російської агресії на Донбасі, ми активно працюємо у багатьох напрямках щодо підтримки українських військових. Тепер додали ще один - Перший добровольчий мобільний шпиталь. Щиро радий тому, що відтепер лікарі зможуть оперативно і комфортно діставатись до місць чергувань, а значить не один наш захисник повернеться живим і здоровим з війни додому", - додав народний депутат.

Нагадаємо, що це вже сьомий автомобіль, який цього року Богдан та Ярослав Дубневичі передали для потреб українських військових. У березні 5 позашляховиків передали благодійному фонду «Повернись живим» для 72-ї ОМБР, ще один 24-й ОМБР – безпосередньо в зоні бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ