Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий Львів матиме велоінфраструктуру

Цьогоріч смуги для велосипедистів облаштують і на вул. Козельницькій, що на Новому Львові. Таке рішення затвердила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Раніше комісія прийняла рішення про облаштування велосмуг на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса. Таким чином, після відповідних робіт, весь Новий Львів буде покритий велоінфраструктурою.

Про це розповіли в управлінні вуличної інфраструктури ЛМР.

Як зазначив керівник комунального відділу Сихівської районної адміністрації Іван Залуцький, на вул. Козельницькій велосмуги облаштують на ділянці від вул. Панаса Мирного до вул. Луганської. «Це орієнтовно по 300 м в обидвох напрямах. Також тут облаштують і два велопереїзди – на перехрестях з вул. Чмоли та з вул. Панаса Мирного», - розповів Іван Залуцький.

Посадовець додав, що роботи з облаштування велосмуг на вулицях Козельницькій, Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса  проводитимуть комплексно. І розпочнуть після того, як патрульна поліція погодить відповідні проєкти.

Нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах  трамвайної колії на Сихів, та з велосмугами на просп. Червоної Калини – на ділянці  від  вул. Угорської до просп. Івана Павла ІІ.

Також у Сихівському районі велоінфраструктуру хочуть облаштувати і на вул. Луганській. Так, міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення врахувати майбутні велосмуги при нанесенні дорожньої розмітки на з’їздах із шляхопроводу на просп. Червоної Калини. «У перспективі тут будуть велосмуги. І зараз при влаштуванні з’їздів  маємо це врахувати. Відповідно, маємо все організувати таким чином, щоб у майбутньому тут можна було реалізувати велосмуги і при цьому не довелось  демарковувати дорожню розмітку», - пояснив Іван Залуцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ