Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий очільник поліції Львівщини розповів про основні плани на посаді

Нагадаємо, Олександр Шляховський нещодавно став керівником поліції Львівщини. До призначення на посаду начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Олександр Шляховський очолював поліцію Закарпаття.
Олександр Шляховський

Гал-інфо поспілкувалося з паном Шляховським про основні плани і вектори роботи на новій посаді.

Камери відеоспостереження

- Xочу встановити по місту камери відеонагляду. Цього року нам запланували виділення 10 мільйонів на забезпечення безпеки у трьох районах Львова. Майже вся сума піде на встановлення камер відеонагляду.

Я хочу, щоб камери відеонагляду були по всій Львівщині. Я хочу, щоб доступ до них мали поліція і представники органів влади, бо камери корисні не тільки для поліції, а й для органів самоврядування. Так буде простіше контролювати ситуацію у місті.

Ми вже розробляємо програми, карти для встановлення камер, нещодавно подали проєкти до органів місцевого самоврядування на дофінансування. Люди ж хочуть йти вулицею і не обертатися кожну хвилину, менше хвилюватися за дітей — камери тут значно можуть допомогти.

Боротьба з наркотиками

- Питання боротьби з наркоторгівлею одне з пріоритетних. Люди, які продають наркотики — небезпечніші за тих, хто їх вживає, бо вони свідомо роблять людей хворими й спонукають їх до вчинення злочинів.

Для мене зараз пріоритетно зупинити розповсюдження наркотиків через Телеграм-канали. Над цим активно працює кіберполіція, Управління боротьби з наркотиками, райвідділи. Побороти наркоторгівлю буде нелегко. На це потрібно витратити не один рік, але ми маємо це зробити. Тим більше, вже є невеликі успіхи, перші затриманні. Ми маємо зробити торгівлю наркотиками максимально незручною. 

Хочу нагадати читачам, що є телефон довіри УБН (+ 38 032 258 67 97, - ред.). Ми плануємо запустити кампанію, щоб кожен учень, студент, батьки знали про цей телефон і могли звернутися за допомогою.  

Публічність

- Вимагаю від керівників поліції вести сторінки у Фейсбуці. Я хочу, щоб вони комунікували з громадянами. Я сам підписуюсь на всі їхні сторінки і жодна скарга там не залишиться без моєї уваги. А керівників спитаю, чи перевірили вони ці коментарі, і яка там ситуація.

Я особисто веду свою сторінку, люди можуть мені писати. Часто вони повідомляють про важливі речі, й це дає можливість швидко відреагувати.

Крім того, я не розділяю поліцію і суспільство. З часом я планую залучати громадських активістів до участі у патрулях, можливо будемо запрошувати журналістів. Я хочу, щоб поліцейські не боялися ділитися інформацією з журналістами, показували свою роботу. Люди мають знати, як працює поліція.

Покращення умов роботи у поліції

- Дійсно, багато працівників поліції, після того, як отримали досвід, переходять на службу до інших органів. Іде відтік кадрів. Тому, одне з моїх завдань — створити такі умови для людей, щоб вони не хотіли йти з поліції. 

Зараз я також шукаю можливості, щоб забезпечити житлом співробітників поліції. Тут можуть допомогти органи місцевого самоврядування. Буду з ними контактувати щодо цього питання.

Загалом, основне моє завдання — максимально зменшити рівень злочинності. Люди повинні відчувати себе у безпеці. Саме для цього я тут. А камери спостереження, ефективна комунікація, кращі умови служби — це речі, які допоможуть мені виконати це завдання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ