Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий рекорд України на Кубку світу зі стрибків з трампліна

24-річний стрибун з трампліна Євген Марусяк оновив ще один національний рекорд на рівні Кубка світу.

На етапі серії RawAir, що триває в норвезькому Вікерсунді та проходить на польотному трампліні, представник Івано-Франківщини фінішував 11-м – це найкращий результат в історії України.

Марусяк у кваліфікаційному раунді, що відбувся в п'ятницю, встановив рекорд за дальністю польоту – стрибок на 223 метри. Завдяки цьому він показав 12-й результат у відборі, а змагання мали продовжитися у суботу. Утім, вони були перенесені через штормове попередження у Вікерсунді на неділю – і згідно зі змінами у розкладі складалися з одного раунду, а не двох, як зазвичай.

У цьому єдиному фінальному раунді вітер також впливав на стрибки учасників, далеко не всі змогли впоратися з умовами. Євгену, який в суботу відсвяткував 24-річчя, – це вдалося.

Євген виконав стрибок на 216.5 метрів, другий найбільш дальній в історії України. При цьому Євген отримав велику компенсацію за вітер і набрав в сумі 215.4 бали.

З сорока стрибунів з трампліна, що змагалися у цьому етапі, далі полетіли тільки 11 учасників. Але при цьому не всі виконували свої спроби у схожих вітрових умовах. Тож у підсумку Євген Марусяк показав 11-й результат у фінішному протоколі. А переможцем етапу став Штефан Крафт, який виконав стрибок на 244.5 бали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ