Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ вимагатиме кримінального покарання за заперечення факту Геноциду

„Народний рух України організовує всеукраїнську акцію, вимагаючи від Верховної Ради доповнити „Кримінальний кодекс України” статтею, яка передбачатиме відповідальність за заперечення факту Геноциду”, – про це вчора під час зустрічі з громадськістю заявив народний депутат Ярослав Кендзьор.
„Водночас ми вимагаємо від Президента, уряду, Верховного суду, Генпрокуратури України в межах своїх повноважень забезпечити притягнення до кримінальної, політичної відповідальності тих, хто організував Геноцид, зокрема заборону комуністичної ідеології, діяльності КПУ, домогтися через міжнародні інституції зобов’язати Російську Федерацію як офіційного правонаступника СРСР відшкодувати моральні та матеріальні збитки родичам жертв Геноциду”, – зазначив народний депутат.
„Голодомор 1932-33 років в Україні Законом визнано актом геноциду. Крім того, цивілізованим світом геноцид вважається найстрашнішим злочином, який не має терміну давності. Тому організатори Геноциду українського народу мусять бути покарані”, – додав Ярослав Кендзьор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ