Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нуланд закликала не забувати про Україну в умовах боротьби з ІДІЛ

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд закликала не забувати про Україну в умовах боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава" в Іраку і Сирії. Про це вона сказала в ході Берлінської конференції з безпеки вчора, 17 листопада.

"Навіть тоді, коли ми зосереджуємо увагу на ІДІЛ, ми не повинні забувати, що лише два роки тому, майже один мільйон українців стояв впродовж днів і тижнів в сніжну погоду на Майдані і вимагав, щоб їхній уряд забезпечив їм те, що ми маємо: людську гідність, демократію, чесний уряд і правосуддя", - зазначила Нуланд.

"Коли Янукович повернувся спиною до Європи, українці не були позбавлені свого вибору. Однак Янукович і Кремль зустріли вимогу українського народу окупацією, танками, ракетними установками Бук, підтримкою для сепаратистів, підривною діяльністю та пропагандою", - наголосила вона.

"Сьогодні, демократична частина України становить 93% від усієї території країни в асоціації з Європою, бо українці боролися і вмирали за свої права, і наші народи стояли з народом України", - сказала помічник держсекретаря США.

Нуланд закликала допомогти Україні пройти через випробування, в тому числі шляхом тиску на Росію у виконанні нею своїх зобов'язань згідно з "мінськими угодами":

"Санкції є важливим інструментом для притягнення Росія до відповідальності: ми повинні дотримуватись їх, поки "мінські угоди" не будуть повністю реалізовані. І ми повинні зберігати санкції, пов'язані з Кримом, поки Росія не поверне півострів Україні".

"І, оскільки найкраща протиотрута від російської агресії і згубному впливу це успіх України як демократичної, процвітаючої європейської держави, український уряд повинен продовжувати дотримуватися своїх обіцянок своєму народу і підтримувати довіру міжнародного співтовариства", - наголосила Нуланд.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ