Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Низка співаків та музикантів виступила проти квот від Кириленка

"Незалежна асоціація телерадіомовників та міжгалузеве об'єднання "Радіокомітет" заявляють про недостовірність заяви Міністерства культури України про підтримку провідними українськими музикантами та радіокомпаніям запровадження квот на україномовні пісні в радіоефірі, опублікованої на сайті міністерства", сказано у заяві, яку поширила прес-служба Незалежної асоціації телерадіомовників.

Далі у заяві сказано: "Так звана нарада, що відбулась вчора у Будинку звукозапису Українського радіо під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністр культури України В’ячеслава Кириленка мав відверто маніпулятивний характер. Пан Віце-прем'єр-міністр та запрошені ним учасники грубо відмовились не лише взяти до уваги позицію представників музичної та радіомовної індустрії, але й навіть заслухати їхні презентації.

Під час зустрічі пана Кириленка декілька разів було поінформовано про те, що низка співаків та музикантів, серед яких Ірина Білик, Руслана, Віктор Павлік та багато інших виступають проти його ініціативи. У своїх виступах на зустрічі продюсер співачки Джамали Ігор Тарнопольський та Вадим Лисиця, продюсер співачки Альоши, заявили про шкідливість запропонованих змін, проте їх позиція була проігнорована. Презентація руху «Простір свободи» «Квотування ефіру як ефективний інструмент культурної політики», що була продемонстрована на зустрічі, містить низку недостовірних даних. Представники індустрії повідомили про це учасників зустрічі, проте їх заява також не була взята до уваги, а сама презентація вже розміщена на сайті Міністерства культури України.

Ми вважаємо дії В’ячеслава Кириленка неприпустимим порушенням етики поведінки державного службовця. Звертаємося до Прем’єр-міністра України та Верховної Ради України з вимогою надати відкритій брехні та діям Віце-прем'єр-міністра Кириленка належну оцінку і розглянути питання про його відповідність займаній посаді".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ