Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ОАСК зареєстрував позов Януковича до Верховної Ради

Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов колишнього президента України Віктора Януковича до Верховної Ради.
Фото з Цензор.НЕТ.

Про це у Telegram повідомила представниця Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря.

“У Окружному адміністративному суді м. Києва зареєстровано позов колишнього Президента України В. Януковича до Верховної Ради України (справа 640/34786/21)”, - повідомила Совгиря.

Зокрема, вона наголосила, що згідно зі ст. 22 Кодексу адміністративного судочинства України, справи про оскарження актів, дій або бездіяльності Верховної Ради підсудні Верховному Суду як суду першої інстанції, а не ОАСК.

“Натомість у цьому позові заявлено позовні вимоги „про визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення“, що може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог”, - зазначила Совгиря.

Нагадаємо, що президент-утікач Віктор Янукович раніше подав позов до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), щоб оскаржити ухвалену 22 лютого 2014 року Верховною Радою України постанову про його самоусунення з посади глави держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ