Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласна рада звернеться до КабМіну, аби повернути нагляд на приаеродромних територіях

Профільна комісія ініціює звернення облради щодо відновлення заходів державного нагляду на приаеродромних територіях, зокрема на території міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького».

Про це повідомили на сторінці ЛОР. 

За результатами робочих виїздів та нарад щодо ситуації з розпочатим будівництвом на приаеродромній території державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу ініціює ухвалення звернення облради до Кабінету Міністрів України щодо відновлення заходів державного нагляду (контролю) на приаеродромних територіях.

«Всебічно й детально вивчивши ситуацію щодо розпочатих будівельних робіт на приаеродромній території аеродрому та усвідомлюючи загрози для повноцінного функціонування стратегічного об'єкта цивільної та військової авіації, вирішили звернутися до Уряду з проханням відновити заходи державного нагляду (контролю) на приаеродромних територіях.

Кабінету Міністрів України пропонуємо внести зміни до Постанови «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» та розширити підстави для проведення позапланових перевірок під час війни на приаеродромних територіях»,  пояснив заступник голови комісії Тарас Подвірний.

Він нагадав, що до обласної ради надійшов лист від генерального директора аеропорту «Львів» Тетяни Романовської, в якому повідомляється про численні випадки забудов із порушенням чинних вимог до будівництва.

«У майбутньому це може заважати експлуатації злітно-посадкової смуги й перешкоджати перспективному розширенню аеропорту «Львів» після перемоги над рф», підкреслив Тарас Подвірний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ