Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласну премію імені Степана Бандери-2023 скерують для потреб військових

Обласну премію імені Степана Бандери-2023 скерують для потреб військових - рекомендація журі. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради.
Фото: ЛОР

Грошову винагороду за цьогорічну Обласну премію імені Героя України Степана Бандери у розмірі 120 тисяч гривень передадуть на потреби Збройних Сил України. Таке рішення у четвер, 12 жовтня, прийняло конкурсне журі.

На розгляд журі було подано три кандидатури. Дві з них зняли з розгляду у зв'язку з недотриманням термінів подачі документів. Ще одну кандидатуру члени журі одноголосно відхилили під час таємного голосування. Відтак журі вирішило скерувати преміальні кошти на потреби військових.

“Сьогодні комісія не визначила жодного переможця. Кошти, які залишилися, а це 120 тисяч гривень, голосуванням ми рекомендували скерувати українському війську через відповідні програми, напрацьовані Львівською обласною радою" – зазначила секретар журі та депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Тетяна Письменна.

Зазначимо, премією Львівської обласної ради імені Героя України Степана Бандери відзначають громадських і політичних діячів, державницькі й громадські інституції, науковців за особливі заслуги в галузі національного державотворення в трьох номінаціях: громадська, політична, науково-навчальна діяльність.

Премія започаткована Львівською обласною радою у 2012 році. Розмір грошової винагороди за одну номінацію – 40 тисяч гривень. Нагороду урочисто вручають щорічно у день уродин Степана Бандери – 1 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ