Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласний бюджет частково фінансуватиме надання пільгових кредитів для сільгоспвиробників

10 млн грн з обласного бюджету скерували на надання пільгових кредитів сільгоспвиробникам. Кошти передбачені у межах обласної програми розвитку сільського господарства.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Як повідомляють в ЛОДА, за рахунок коштів обласного бюджету на фінансування окремих завдань та заходів, передбачених Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства області на 2023 рік, передбачені видатки в загальній сумі 34,4 млн гривень.

Відповідно до зазначеної Програми, на фінансову підтримку сільськогосподарських товаровиробників області у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів із створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції передбачено на поточний рік і вже спрямовано цього тижня кошти в сумі 10,0 млн гривень.

Зокрема, пільгові кредити на платній та зворотній основі на реалізацію зазначених бізнес-планів на конкурсній основі отримали п’ять сільськогосподарських товаровиробників в сумі більше ніж 1,8 млн грн кожен та одне сільськогосподарське підприємство для придбання обладнання з виробництва гранульованого корму для річкової риби – 825 тис. гривень.

Як зазначають у департаменті фінансів Львівської ОВА, на сьогодні для реалізації заходів, передбачених Комплексною програмою, вже спрямували 13,7 млн грн або 39,8 % до річного обсягу фінансування програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ