Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обсяги лісозаготівель на Львівщині зросли на 16,2 %

За поточні 10 місяців лісогосподарські підприємства обласного управління від усіх видів рубок заготовили 742,7 тис кбм ліквідної деревини, що на 103,7 тис кбм або 16,2 % більше відповідного періоду минулого року.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це повідомляє відділ лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ, - передає пресслужба ЛОДА.

Лісозаготівельні роботи виконують як постійні бригади відділу лісових ресурсів, так і на умовах підряду. 69 % від загального обсягу лісозаготівель заготували на умовах підряду.

Сприятлива ринкова ситуація дала змогу лісогосподарським підприємствам наростити обсяги лісозаготівельних робіт з метою забезпечення сировиною партнерів деревинообробників.

Вся необроблена деревина (окрім деревини, що йде на забезпечення соціальної сфери) реалізується через електронні аукціонні торги. За 10 місяців поточного року на електронні торги для реалізації  виставили 532,2 тис. м куб. необробленої деревини, з яких продано 501,8 тис. м куб., або 94,3 %. Варто зазначити, що із загального обсягу продаж 73 %  придбали деревообробні підприємства, що розташовані і працюють у Львівській області, а з обсягу лісоматеріалів круглих (ділової деревини) 79 % придбали місцеві львівські переробники.

При сприятливих ринкових умовах лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ й надалі нарощуватимуть обсяги заготівельних робіт з метою повного забезпечення вітчизняного деревинообробного комплексу необхідною кількістю сировини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ