Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обираємо ідеальне ліжко для спальні

Щоб забезпечити здоровий та міцний сон, попередити появу болей у спині та розвиток проблем зі суглобами та хребтом, краще віддати перевагу зручному та якісному ліжку з ортопедичним матрацом.

На хороших меблях і аксесуарах не варто економити. Адже значення мають не тільки привабливий дизайн та стильне облаштування приміщення, а й піклування про самопочуття, здоров’я і гарний настрій користувачів. Разом з фахівцями магазину mebelmarket.ua розглянемо основні моменти, які варто враховувати обираючи ліжко.

Розмір і форма ліжка мають значення

Якщо площа спальні дозволяє, то обирайте ліжко великого розміру. Це забезпечить комфорт, вільний простір для партнера та зручність, якщо сон неспокійний.

Основні види ліжок:

  • Односпальні. Їх ширина становить до 100 см і підходить для тих, хто любить спати окремо, самотніх людей, дітей та підлітків.

  • Полуторні. При розмірі 100-160 см підходять для однієї чи двох осіб. Це гарний варіант для спальні невеликої площі.

  • Двоспальні. Ширина спального місця від 160 см забезпечує комфортні умови сну та відпочинку для двох осіб. При цьому кожен буде почувати себе вільно і не заважатиме іншому.

Звертаючи увагу на висоту ліжка, слід орієнтуватися на потреби та можливості того, хто буде на ньому спати. Оптимальною висотою вважається, коли поверхня матраца знаходиться на рівні колін. Для літніх людей краще обирати високі ліжка.

Ідеальною формою вважається традиційна прямокутна, яка чудово вписується в будь-який інтер’єр, комфортна і практична. Овальні чи круглі ліжка виглядають стильно та оригінально, але спати на них незручно. Проблемою також може стати підбір постільної білизни та інші незручності.

Важливо, з чого зроблено ліжко

Металеві та дерев’яні ліжка – найпопулярніші та найнадійніші. Однак кожен з матеріалів має як переваги, так і недоліки.

  • Метал. Конструкція з ніжками та несуцільними бильцями дозволяють створити легкість та розвантажити простір. Подібні моделі дозволяють повітрю вільно циркулювати та зручні при організації прибирання. Хромовані й фарбовані моделі однаково зносостійкі й довговічні. Однак недоліком є їх значна вага.

  • Натуральне дерево. Це екологічний, гігієнічний та безпечний матеріал. Для виготовлення часто використовують сосну, бук, березу, дуб та інші породи з лаковим чи фарбовим покриттям, які забезпечують виробам міцність, надійність та тривалий термін експлуатації. Недолік – висока ціна.

  • ЛДСП. Сучасні матеріали дозволяють виготовляти вироби різних кольорів та відтінків, з привабливим зовнішнім виглядом, прості у догляді та стійкі до механічного впливу. Однак такі моделі бояться вологи та недовговічні.

  • М’які ліжка. Стильні та зручні меблі, які можуть виготовлятися тільки з м’яким узголів’ям або ж мати також м’які боковини та узніжжя. Найбільшою перевагою таких ліжок є їх безпечність та комфорт. Виробники пропонують різні розміри спального місця та різні матеріали, завдяки чому можна оформити спальню в одному стилі.

Також різні моделі ліжок можуть мати додаткові функції: підйомний механізм, висувні шухлядки для постільної білизни, бічні панелі для додаткового захисту від падіння тощо

Обравши ліжко для спальні, слід подбати й про якісний матрац. Адже комфортний відпочинок та міцний сон не в останню чергу залежить також і від нього. Найкращими вважаються матраци з ортопедичним ефектом, які забезпечують правильне положення тіла під час сну, дозволяють зняти напруження зі суглобів і м’язів, запобігають виникненню різних проблем опорно-рухового апарату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ