Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Очільник Держприкодонслужби України вручив бойові прапори прикордонникам

Перебуваючи в Донецькій області очільник Державної прикордонної служби України Петро Цигикал прибув до Донецько-Луганського регіонального управління, що виконує завдання у складі Об’єднаних сил. Він вручив Бойові прапори прикордонникам цього регіонального управління та Лисичанського загону. Про це повідомили 17 жовтня у прес-службі ДПСУ .

Підрозділи виконують завдання вздовж смуги безпеки протяжністю більш як 400 км по лінії розмежування, охороняють майже 90 км державного кордону на узбережжі Азовського моря та контролюють надводну обстановку.

Зазначимо, що ці підрозділи були створені для нарощення зусиль та оптимізації управління підрозділами в районі проведення антитерористичної операції. Загалом до складу регіонального управління увійшли всі підрозділи Держприкордонслужби України, що виконували завдання по стримуванню та відсічі збройної агресії з боку російсько-окупаційних військ, зокрема Лисичанський, Краматорський, Донецький прикордонні загони та Маріупольський загін морської охорони. Підрозділи виконують завдання вздовж смуги безпеки протяжністю більш як 400 км по лінії розмежування, охороняють майже 90 км державного кордону на узбережжі Азовського моря та контролюють надводну обстановку.

«За такий короткий термін ці бойові частини зуміли не тільки повністю розгорнути свої пункти управління та підрозділи на ділянці відповідальності, але й досягти значних результатів у виконанні завдань із відсічі і стримування збройної агресії РФ,» - зазначив Голова Держприкордонслужби.

Після виконання Державного гімну України та вшанування хвилиною мовчання загиблих військовослужбовців, від імені Президента України Петро Цигикал вручив прикордонникам Бойові прапори, як символ честі, доблесті, слави і досягнень у справі забезпечення національної безпеки і оборони нашої держави.

Керівник прикордонного відомства додав, що прикордонна служба повністю інтегрована у загальну систему національної безпеки і оборони України

«У співпраці зі Збройними Силами України, правоохоронними органами, у складі Об’єднаних сил забезпечуємо протидію агресору та здійснюємо оборону нашої країни», - відмітив Петро Цигикал.

В урочистостях також взяли участь командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

«Прикордонники завжди гідно та професійно виконують завдання з прикриття лінії зіткнення, результативно здійснюють охорону державного кордону. Завдяки чіткому виконанню поставлених завдань, я, як командувач операції Об’єднаних сил, можу приймати правильні та ефективні рішення щодо здійснення подальших дій. Дякую вам за вашу сумлінну службу та вітаю з річницею створення підрозділів» - сказав командувач операцій Об’єднаних сил Сергій Наєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ