Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай прибув до Львова

У Львівську область прибула делегація на чолі з начальником Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм, інформує пресслуба Львівської ОВА.

Сьогодні Україна відзначає День Державного прапора. З цієї нагоди Львівську область відвідала делегація з Луганщини.

«Дякую Львівщині, яка нас прийняла. Дякую, що надали можливість вперше відзначати День Державного прапора і День Незалежності не на Луганщині, а тут, і це для нас болючий факт, але, все ж таки, ми – у друзів. Сьогодні на Луганщині за український прапор та вишиванку тримають у підвалах, катують, можуть розстріляти, і це надзвичайно боляче для нас. І все, що ми зробили і всі ті надбання, які в нас є в області, все руйнується. Росіяни – це варвари, тварюки, мразота, яка все нищить. Я дуже сподіваюсь, що пройде час і ми зможемо так само вас зустріти у нас, на Луганщині. І тоді піднімемо наш жовто-блакитний прапор в українському Луганську», – зазначив  голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Він також вручив почесну грамоту колективу Львівської ОВА – за активну громадянську позицію, патріотизм, значний внесок у зміцнення української державності та всебічну підтримку жителів Луганщини у воєнний час. Прийняв її начальник Львівської ОВА – Максим Козицький.

«Луганщина – це Україна, Львівщина – це Україна. І мені б хотілось, щоб наші гості говорили, що вони тут почуваються не «як вдома», а «вдома». Ви вдома. Тому що ми – єдине ціле. Величезне дякую Луганщині за 2014 рік, і за всі ці роки, упродовж яких ви продовжуєте стримувати ворога. Завдяки вам вся держава мала змогу підготуватися і дати ще більшу відсіч росії. Сильно болить та величезна кількість горя, яку ви витерпіли. Росія – це мордор. Та ми переможемо, тому що ми – світлі. добрі і гідні люди. І на нашій стороні правда, сила, віра у власні сили, Бога та Збройні сили України. Дякую вам за ваші вишиванки, за те, що приїхали сюди у такий важкий час. За те, що ви далі єдина команда, як і вся Україна», – наголосив Максим Козицький.

Представники делегації ознайомились із роботою Національної академії сухопутних військ України імені Гетьмана Петра Сагайдачного та взяли участь у заходах до Дня Державного прапора, які відбулися біля найвищого стяготримача на Львівщині, розташованого біля академії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ