Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Очільниця Жовківської РДА прозвітувала перед громадою за 2017 рік

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/3
34 кілометри відремонтованих доріг, 12 нових підприємств із понад сотнею робочих місць, 3 нові навчальні заклади для дітей - голова Жоківської районної державної адміністрації Надія Щур розповіла місцевій громаді про досягнення району за 2017 рік. Гал-інфо публікує найважливіші тези доповіді.
  • У 2017 році обсяги реалізованої промислової продукції району зросли на 146,5% і становили 1 млрд 640 млн грн. Для порівняння, у 2016 році приріст становив 120,6% (1 млрд 119 млн грн).
  • Минулоріч відбулось відкриття сонячної електростанції «Карпати-логістик», загальна площа якої становить 9 тисяч кв.м., а потужність - 1 МВт. Інвестиції у будівництво електростанції на 3 705 сонячних панелей становила 24 млн грн. Крім цього, Жовківський район також інвестував 10 млн грн у модернізацію  ДП «Рава-Руське лісове господарство»; 3,4 млн грн у відкриття лінії цеху переробки деревини ДП «Жовківське лісове господарство» та 100 тисяч євро у встановлення лінії з виробництва дубового шпону на підприємстві «Агродерев».
  • Середня заробітна плата жовківчанина за листопад 2017 року (згідно з даними ДФС у Львівській області) становить 5 711 грн. Середньообласний показник – 6 599,7 грн. Таким чином, Жовківщина займає 8 місце в області.
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1
  • Станом на початок 2018 року на Жовківщині було зареєстровано 1 523 юридичні особи та 4 084 фізичні особи.
  • Впродовж 2017 року на Жовківщині відкрили 12 нових підприємств. Зокрема, у галузі тваринництва – 4 сімейні ферми та фермерське господарство «Хутірець», у галузі садівництва та ягідництва - СОК «Агросвіт», ТзОВ «Гідбері» та інші, у галузі рослинництва - ПП «Агро-грейн», ФГ «Ар-фарм», ТзОВ «Еко ВАМ Агро».
  • Минулоріч у Жовківському районі відремонтували 14 автодоріг (34 кілометри загалом). Так, ремонт провели на таких трасах: Немирів-Добросин в межах с. Городжів, Любеля-Крехів в межах с. Добросин, Куликів-Костеїв, Жовква-Мокротин-Сулимів, Боянець-Купичволя. Загальна вартість робіт становила 87,1 млн грн. Більше половини цієї суми (49,3 млн грн) виділили з обласного бюджету.
  • З районного бюджету було профінансовано 7 програм з соціального захисту на загальну суму 1,2 млн. грн. Це на 24% (або на 228 тис грн) більше у порівнянні з 2016 роком. 14 837 сімей району користуються субсидіями, що становить 42,7% до загальної кількості (у 2016 році – 39%).
  • У 2017 році було реалізовано 27 мікропроектів на загальну суму 6,5 млн грн; 5 проектів Державного фонду регіонального розвитку на загальну суму 10,9 млн грн; 2 проекти ОБР вартістю 467 тис грн; 9 проектів з охорони навколишнього природного середовища на суму 3,2 млн грн і 2 проекти з вуличного освітлення вартістю 1,7 млн грн.
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1
  • У 2017 році на Жовківщині відкрили 3 заклади освіти - це ДНЗ у с. Куликів та с.Мервичі, а також створений опорний навчальний заклад на базі Магерівської ЗОШ І-ІІІ cтупенів. Також провели ремонти у 38 начальних закладах, а у межах програми «Школярик» закупили для району 4 шкільних автобуси.
  • Минулоріч фельдшерсько-акушерські пункти сіл Нова Скварява та Гряда реорганізували у лікарські амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Додатково, у декількох закладах охорони здоров’я було проведено ремонт. Зокрема, здійснили поточний ремонт ФАПів у с. Кам’янка-Липник та с.Рата, відремонтували стерилізаційне відділення та клініко-діагностичну лабораторію Жовківської ЦРЛ, у відділенні паліативної допомоги Рава-Руської РЛ провели ремонти 4 палат та санвузла. Також за рахунок державного бюджету по програмі Світового Банку «Онкопревенція» отримано 18 комплектів комп'ютерного обладнання для закладів охорони здоров’я Жовківського району.
  • Спортивні майданчики із сучасним тренажерним обладнанням відкрили у с. Мервичі, с.Туринка та смт. Магерів. Окрім того, у Куликові запрацював спортивний майданчик із штучним покриттям.
  • З 23 по 29 липня у селі Великий Дорошів вперше в Україні проходив Чемпіонат світу з авіамодельного спорту в класі радіокерованих моделей. Участь у чемпіонаті взяло 188 спортсменів з 33 країн світу.
  • У 2017 році 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримало житло. З цією метою було виділено 919 тис грн.
  • Серед планів очільниці Жовківщини на 2018 рік - нове підприємство у галузі виробництва сільськогосподарської техніки на 350 робочих місць, паліативне відділення Рава-Руської районної лікарні та інше.
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

Позитивні результати  виконання Програми соціально-економічного розвитку Жовківського району засвідчили міський голова Жовкви Петро Вихопень, голова Жовківської райради Роман Горбань та очільник Львівської ОДА Олег Синютка. 

З повною версією звіту можна ознайомитись нижче.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ