Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Одного з нападників на Найєма взяли під домашній арешт

Одного з підозрюваних у нападі на народного депутата від БПП Мустафу Найєма взяли під цілодобовий домашній арешт до 30 червня, - Громадське.

Обвинуваченого у нападі на депутата громадянина Росії Магомеда-Саліх Саїтова підозрюють за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу — «хуліганство, вчинене групою осіб».

Рішенням судді задовольнили клопотання адвокатів нападника, які просили для підозрюваного домашній арешт або будь-який інший легший запобіжний захід у зв’язку з тим, що він студент 2 курсу НТУУ «КПІ» і «тримання під вартою може вплинути на навчальний процес».

«Хіба може студент другого курсу чинити ризик народному депутату?», — заявив адвокат Саїтова.

Також, серед аргументів сторони захисту було і те, що справу описують як напад на народного депутата, а не як напад на громадянина України, відповідно, це тиск на суд, бо потерпілий — депутат від БПП.

Сам Саїтов у суді заявив, що він особисто не вчинив напад на Найєма, а просто «сидів у машині і спостерігав». Водночас він визнав свої дії неприйнятними.

Зі свого боку прокуратура вимагала для Саїтова тримання під вартою.

Саїтов Магомед-Салії Арбуєвич є одним з п’яти підозрюваних у нападі на депутата Мустафу Найєма. Трьох з них затримали одразу після сутички, один втік з країни, ще одну особу встановлюють. 

Напередодні у прокуратурі підтвердили, що один з підозрюваних в нападі на Найєма залишив Україну через 2 години після сутички. Саме він, зазначили у прокуратурі, завдав депутатові удар, внаслідок якого той отримав перелом щелепи. Найєм повідомив, що нападник зник і встиг вилетіти в Баку рейсом з Борисполя. 2 травня його оголосили у розшук.

Нагадаємо, увечері 30 квітня на народного депутата від БПП Мустафу Найєма скоїли напад невідомі. Інцидент стався у центрі Києва у результаті конфлікту на дорозі. Депутат із травмами потрапив у відділення швидкої допомоги. Найєм пізніше додав, що цей інцидент не стосується його депутатських повноважень та політичної діяльності.

Поліція Києва порушила справу за статтею «хуліганство» за фактом нападу на депутата. У цьому проваженні затримали лише трьох осіб. Водночас брат Мустафи Найєма Масі заявив, що серед затриманих правоохоронцями немає того, хто побив депутата.

1 травня прокуратура Києва оголосила підозри трьом нападникам.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ