Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одинадцятикласниця з Дніпра створила сайт про історію України

Українська одинадцятикласниця створила проєкт «15 кроків до української єдності», в якому показано історію України від часів Київської Русі до повномасштабного вторгнення рф.
Скриншот

Про це повідомила пресслужба МОН. 

Авторка проєкту – Марія Аршиннікова, учениця Дніпровського ліцею №129.

"У вільний від навчання час дівчина [Марія] займається громадською діяльністю, є Посолкою європейської молоді, членкинею Європейського молодіжного парламенту, ученицею «Академії дипломатії для дівчат», а також дівчина пише науково-дослідницьку роботу в Малій академії наук. Через повномасштабне вторгнення Марія разом із сім’єю була вимушена переїхати з Дніпра до Чернівців, де почала займатися волонтерством", – ідеться у повідомленні.

У дівчини з'явилась ідея створити проєкт про історію країни, якою вона поділилась зі своєю старшою сестрою –Анною. Відтак сестри разом розробили формат, займались рекрутингом, менеджементом та фандрейзингом. Над інформаційним наповненням працювала група істориків, над написанням статтей та брендом проєкту райтери та редактори. Тексти доступні українською, англійською, іспанською, португальською та арабською мовами.

Сайт «15 кроків до української єдності» складається із 15 розділів, кожен з яких охоплює певний період в історії України. Ознайомитись з ресурсом можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ