Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Офіс підтримки родин військовослужбовців: опрацювали понад 1200 звернень

З червня торік на базі Львівського плацу мистецтв почав працювати Офіс підтримки родин військовослужбовців. Про це повідомили в пресслужбі ЛОДА.

Завдяки роботі фахівців різних структур та напрямів тут можна отримати соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Станом на сьогодні фахівці Офісу опрацювали понад 1200 звернень. Ось кілька життєвих історій:

«Мамо, я живий»

Одного дня в Офіс підтримки звернулася вкрай розгублена жінка. Її син упродовж десяти днів не виходив на зв’язок. Завдяки консультанту Павлу, який теж військовий ЗСУ, з’ясувалося, що бригада хлопця на завдання, він і його побратими живі. За якийсь час жінка зателефонувала до Офісу зі словами вдячності, адже її син знайшовся та подзвонив з найважливішими для кожної матері словами «Я живий!».

«Мій син в полоні!»

Фахівці Офісу ніколи не бачились наживо, але вже кілька місяців поспіль були на зв‘язку з мамою воїна з Рівненщини. Ще влітку вона отримала сповіщення, що її син у списках зниклих безвісти. Жінка була у такому розпачі, що збиралась у пошуках свого хлопчика їхати на передову.

Консультанти надали психологічну підтримку, базу корисних контактів, допомогли підготувати необхідні юридичні звернення. Нещодавно надійшла звістка, що хлопець може перебувати в полоні.

Понад 30% звернень в Офіс пдтримки надходять від родин зниклих безвісти, полонених та загиблих. Але при найменшій надії ми налаштовуємо людей вірити в диво.

«Ось влітку до нас звернулися сім‘ї жінок військових медиків. Після трагічних подій в Маріуполі жінки просто зникли. Три місяці не було жодної офіційної інформації. Їхні родини як ВПО переїхали до Львова і так потрапили до нас. Ми підняли на гора усіх - військових, урядовців, народних депутатів. Як результат, Офіс підтримки дотичний не лише до відновлення комунікації з понад 30-ма такими сім’ями з відповідними військовими підрозділами, але й встановлення, що жінки військові медики в полоні. Це про те саме диво, бо дівчата потрапили у програму обміну, і вже зараз проходять реабілітацію вдома», - розповіли в Офісі підтримки.

«Зухвальство з боку недобросовісних чиновників»

Розповідь однієї жінки шокувала абсолютно усіх в Офісі підтримки. З’ясувалось, що вона звернулась до одного з місцевих чиновників за допомогою, бо її син ймовірно загинув, але почула у відповідь: «Нема тіла - нема діла». На щастя, їй підказали телефон Офісу підтримки. На жаль, найгірше справдилось - нещодавно Героя поховали з пошаною у рідному селі.

В Офіс підтримки надходить чимало таких звернень. Фахівці на місці проводять первинну консультацію, щоб визначити, як саме людині можна допомогти, формують пакет документів та передають їх у відповідні органами для вирішення проблеми. Тут надають також допомогу близьким та родинам військовослужбовців, які хочуть отримати соціальні виплати чи знайти своїх рідних у реєстрах зниклих безвісти чи полонених.

Адреса установи – м. Львів, вул. Коперника, 17, Палац мистецтв, 2-ий поверх. Офіс працює у робочі дні тижня з 10.00 до 18.00. Зателефонувати можна за номером +38 068 260 68 15.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ