Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оксана Линів та її оркестр отримали Саксонську премію Моцарта

у середу, 20 жовтня 2021 року, о 19.30 у церкві Святого Маркуса в Кемніці (Німеччина) під час святкового концерту видатна українська диригентка Оксана Линів та створений нею Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU отримав премію Саксонського Моцартівського товариства Mozartpreis 2021.
Оксана Линів

Про це Оксана Линів повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона зазначила, що, у зв’язку з карантинними обмеженнями, Молодіжний симфонічний оркестр України не зміг виступити в Кемніці у повному складі. Проте святковий концерт відбувся за участі музикантів оркестру, які навчаються в Європі. 

"Особливо дякуємо нашому запрошеному солісту, українському піаністу Антонію Баришевському, який виконав велику сольну програму з творів українських композиторів. Крім того, за участі молодих музикантів Тараса Зданюка (скрипка) / Анни Макарової (альт) / Анастасії Мякушко  (віолончель) прозвучав один з найвідоміших камерних творів В.А.Моцарта Фортепіанний квартет № 1 KV 478", - йдеться у повідомленні. 

На завершення концерту українські музиканти приєдналися до Молодіжного оркестру "100 дітей Моцарта", що стало символом музичного об'єднання без кордонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ