Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оксен Лісовий завітав до Львова на найбільший фестиваль освіти України

У Львові стартував найбільший в Україні фестиваль освіти «Вчителі майбутнього». Два дні освітяни братимуть участь у різних дискусіях та лекціях, майстерках, інтерактивних зустрічах та неформальному спілкуванні, аби розвивати українську освіту.

До слова, фестиваль проводять у Львові уже втретє. Востаннє подібна подія відбулась у 2019 році, зібравши близько 800 учасників. 

«Це неймовірна подія, яку я не міг пропустити. Сьогодні тут неймовірна кількість прекрасних людей. Ми мусимо виграти війну, і ми докладаємо до цього максимально зусиль. Але нашою справжньою перемогою буде розвиток освіти – тоді ми виграємо завтрашній день. Сьогодні є дуже добрі можливості для цього, бо освіта в пріоритеті. Вчора мали чергову зустріч з Президентом, на якій обговорювали трансформації і розвиток освіти, і сьогодні ця зустріч продовжується з моїми заступниками, бо я – тут, бо пріоритет – це зустріч з вами. Бо така подія відбувається вперше за останні роки.

Європейський Союз готовий інвестувати значні кошти у розвиток освіти. Це, перш за все, оплата праці вчителів, розвиток мережі і будівництво нових інноваційних шкіл, продовження роботи над старшою школою, перегляд підходів до профтехосвіти, академічної, дошкільної освіти. Ми маємо сміливість робити зміни», - сказав Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Як розповів керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк, цьогоріч на фестиваль приїхали понад дві тисячі освітян зі всієї України.

«Сьогодні до Львова зі всієї України приїхали вчителі, директори шкіл і люди, яким дуже важлива освіта. Це два дні, 140 спікерів, дуже багато різних платформ, багато актуальних тем, і найперше - тем, пов’язаних з війною. Ми дуже раді, що в нас відбувається такий масштабний фестиваль, бо він є ще одним майданчиком, де наші вчителі можуть обмінятись досвідом, отримати нові навички і надихнутись на нові звершення. Також сьогодні до Львова вперше приїхав міністр освіти і науки, і нам дуже важливо почути візію міністерства і нової команди», - сказав Андрій Закалюк.

Фестиваль «Вчителі майбутнього» відбувається у Львові 22-23 червня на території FESTrepublic. У межах заходу – панельні дискусії, презентації досліджень, лекції, майстерки, інтерактивні формати, неформальне спілкування, нетворкінг та сюрпризи для учасників.

Головні теми: подолання освітніх втрат, НУШ, дистанційне навчання, ментальне здоров'я учнів та вчителів, штучний інтелект, відбудова освіти і багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ