Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Окупанти обстріляли давній храм поблизу Рубіжного, загинув ієромонах рпц в Україні

російська армія продовжує змагання з Богом. На Луганщині з кінця лютого щонайменше 15 релігійних споруд були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, також були поранені служителі церков. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Вчора орки відкрили вогонь по селах поблизу Рубіжного. Внаслідок уламкового поранення загинув в.о. намісника Свято-Іллінського чоловічого монастиря с. Варварівка та настоятель храму святителя Феодосія Чернігівського у самій Михайлівці ієромонах Парфеній", - сказано у повідомленні.

Додамо, що храм святителя Феодосія Чернігівського у Михайлівці є одним з найстаріших на території Сєвєродонецької єпархії. Він належить до рпц в Україні, яка називає себе упц, так званого московського патріархату. Будували його з 1892 р. по 1905 р. Архітектори В.Х. Немкін і Шнейдер. За старовинними технологіями для кладки стін використовували вапно та яйця.

Найбільше храм постраждав  під час Другої світової війни. Була зруйнована дзвіниця, у вівтарі зірвана підлога і пробита дірка для амбразури. В радянські часи там було зерносховище і склад будматеріалів. Парафіяльне життя відродилося у 1990-ті рр. У 2016 р. будівництво дзвіниці було завершено встановленням куполу і дзвонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ