Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти почали виводити війська з позицій у Запорізькій області, - ISW

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні-аналізі становища на фронті на 7 червня, повідомили, що окупанти почали виводити війська з позицій у Запорізькій області.

Про це інформує УНН.

Російські війська почали виводити війська з позицій у Запорізькій області, ймовірно, або для ротації пошкоджених підрозділів у тил, або для посилення оборони росії на північному заході Херсонської області, хоча ISW наразі не може підтвердити призначення цих сил.

Російські війська, ймовірно, встановили контроль над більшістю житлового сектору Сєвєродонецька та провели штурм українських позицій у промисловій зоні за минулу добу. Операційне середовище в місті залишається мінливим.

Окупанти продовжували просуватися на Слов’янськ на південний схід із району Ізюма та на захід від Лимана, намагаючись прорвати українську оборону, яка зупинила більшість прямих фронтальних штурмів із Ізюма.

Російські війська, ймовірно, намагаються посилити свої дії в районі Сєвєродонецьк-Лисичанська як з району Тошківка-Устинівка на півдні, так і з Куп'янська з північного заходу.

7 червня російським військам не вдалося відновити передові позиції на західному (нині окупованому українцями) березі річки Ігулець.

Міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що російські війська відновили транзитне сполучення між нещодавно окупованими містами та Кримом.

Російська окупаційна влада продовжує стикатися з проблемами придушення українського опору та пошуку прихильників партизан, незважаючи на все більш драконівські окупаційні заходи та спроби підкупу українських цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ