Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти продовжують перешкоджати місії ОБСЄ на Донбасі

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування РФ та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії, - інформують у прес-центрі ООС.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ від 18 лютого 2019 року, зафіксовано факти заборони доступу та інші перешкоди реалізації мандату Місії.

Так, 16 та 17 лютого двоє збройних окупантів збройних формувань РФ вкотре відмовили патрулю Місії у проїзді через блокпост, розташований поблизу Заїченко (на північному сході від Маріуполя). Через законну відмову спостерігачів показати план свого патрулювання, бойовики не дозволили їм проїхати у південно-західному напрямку до селищ Пікузи і Саханка. В той самий час, спостерігачі бачили, що у напрямку Пікуз без перешкод проїхав цивільний автомобіль.

А 17 лютого на пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманці російсько-окупаційних військ в черговий раз без пояснень причини наказали патрулю Місії залишити цей район.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил. Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що прибирати з полю зору міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та всіляко спонукають подальше загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ